Bezlepkový kysnutý ovocný koláč s posýpkou
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 1 ks vajíčko
- 250 ml teplá voda / mlieko
- 15 g droždie
- 50 g roztopené maslo alebo olej
Obloha
- ovocie napr. marhule, slivky, broskyne...
Posýpka
- 50 g Bakery mix Liana
- 50 g maslo
- 2 lyžice cukor
- 1 ks Škoricový cukor Liana
1. Pripravíme kvások z polovice teplej vody / mlieka (100ml), 20 g cukru a droždia.
2. Do misky dáme 200 g Bakery mix , zvyšný cukor (30g), 1 vajce, zvyšok vody / mlieka (150ml) roztopené maslo a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne vymiešame. Pridáme zvyšok (100g) Bakery mix a miešame najlepšie elektrickým mixérom alebo ručne cca 3 minúty. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
3. Vyvaľkáme ho na pracovnej doske posypanej Bakery mix a uložíme na vymastený plech, necháme ešte 10 minút podkysnúť. Poukladáme ovocie podľa chuti a posypeme posýpkou. Upečieme dozlatista.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 1 ks vajíčko
- 250 ml teplá voda / mlieko
- 15 g droždie
- 50 g roztopené maslo alebo olej
Obloha
- ovocie napr. marhule, slivky, broskyne...
Posýpka
- 50 g Bakery mix Liana
- 50 g maslo
- 2 lyžice cukor
- 1 ks Škoricový cukor Liana
Produkty k receptu