Bezlepkový kváskový trhací chlieb s bryndzou a jarnou cibuľkou

Bezlepkový kváskový trhací chlieb s bryndzou a jarnou cibuľkou

Trvanie: 20:00 (h:m) Porcie: 20 (ks)
Verzia s bryndzou a jarnou cibuľkou je skvelá, ale za vyskúšanie stojí aj s bylinkami, cesnakom alebo syrom.
Ingrediencie
1. deň – rozkvas
2. deň – cesto
Plnka
  • 125 g bryndza
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 1-2 lyžice kefír alebo kyslá smotana
  • na podsypanie ryžová múka Liana
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Suroviny z prvého dňa použijeme na rozkvas - v miske ich zmiešame vareškou, prikryjeme a necháme na kuchynskej linke postáť cca 12 hodín.

2. Hotový rozkvas preložíme do kuchynského robota a pridáme k nemu ostatné suroviny na cesto. Necháme vymiešať cca 7 minút. V plastovej alebo sklenenej miske trochu pomúčime cesto a zakryjeme vreckom. Necháme kysnúť cca 3 hodiny.

3. Jarnú cibuľku nakrájame na malé kúsky, rozmiešame s bryndzou a podľa potreby pridáme 1-2 lyžice kefíru na rozriedenie, aby sa plnka dobre rozotierala po ceste.

4. Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a vyvaľkáme na obdlžník. Na cesto rozotrieme plnku a rozrežeme pozdĺžne na 4 pásy. Pásy poukladáme na seba a rozrežeme na 6 rovnakých častí.

5. Formu na chlieb vyložíme papierom na pečenie a jednotlivé obdlžníky uložíme na stojato vedľa seba. Formu prikryjeme fóliou a necháme 2-3 hodiny kysnúť.

6. Pred pečením postriekame vodou. Rúru vyhrejeme na 230°C aj s plechom na záparu, ktorý dáme na dno rúry. Do vyhriatej rúry vložíme formu s chlebom, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, vyberieme spodný plech a dopečieme 25-30 minút.

Dobrý tip:
V horúcich dňoch sa proces kysnutia skracuje. Pri rozkvase treba proces kontrolovať a namiesto kysnutia 12 hodín bude stačiť 9-10 h.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň – rozkvas
2. deň – cesto
Plnka
  • 125 g bryndza
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 1-2 lyžice kefír alebo kyslá smotana
  • na podsypanie ryžová múka Liana
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné