Bezlepkový kváskový tmavý chlieb z formy
1.deň suroviny na rozkvas
- 200 g Bread mix dark,
- 430 ml vlažná voda,
- 2-3 PL kvások
- (recept na kvások nájdete na našej stránke www.lianasro.sk.
2. deň suroviny
- 230-250 g Bread mix dark,
- 3 polievkové lyžice oleja,
- 1 kávová lyžička soli,
- rasca mletá a celá, ľanové semienka, slnečnicové semienka
Postup 1. deň - rozkvas:
Všetky suroviny z 1. dňa zmiešame, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa 15-20 hodín.
Postup 2. deň:
Do rozkvasu z 1. dňa postupne primiešame elektrickým hnetačom suroviny z 2. dňa. Nakoniec primiešame zmes semien. Cesto dáme do formy na chlieb, uhladíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 2-4 hodiny. Pred pečením chlieb a pečivo potrieme zmesou vody a oleja. Narežeme, posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 200°C 45 - 60 minút. Ihneď po upečení pokropíme chlieb vodou a na mriežke prikrytý utierkou necháme dobre vychladnúť.
3. deň:
Chlieb je stále vláčny a až neuveriteľne chutný....
Kváskový chlieb:
1. Kváskový chlieb je chutnejší
2. Kváskový chlieb dlhšie vydrží
3. Kváskový chlieb sa lepšie trávi
4. Kváskový chlieb je vhodnejší aj pre diabetikov
5. Bezlepkový kváskový chlieb je vhodný aj pre celiatikov
6. Kvások: nenafukuje, je ľahšie stráviteľný, neprekysľuje organizmus, prospieva našej postave, je zdravší ako droždie a nie je to nič komplikované pracovať s ním.
1.deň suroviny na rozkvas
- 200 g Bread mix dark,
- 430 ml vlažná voda,
- 2-3 PL kvások
- (recept na kvások nájdete na našej stránke www.lianasro.sk.
2. deň suroviny
- 230-250 g Bread mix dark,
- 3 polievkové lyžice oleja,
- 1 kávová lyžička soli,
- rasca mletá a celá, ľanové semienka, slnečnicové semienka
Produkty k receptu