Bezlepkový kváskový tmavý chlieb z formy

Bezlepkový kváskový tmavý chlieb z formy

Trvanie: 24:00 (h:m) Porcie: 25-30 (ks)
chrumkavá kôrka + vláčna striedka = voňavý chutný a zdravý kváskový BEZLEPKOVÝ CHLIEB
Ingrediencie
1.deň suroviny na rozkvas
  • 200 g Bread mix dark,
  • 430 ml vlažná voda,
  • 2-3 PL kvások
  • (recept na kvások nájdete na našej stránke www.lianasro.sk.
2. deň suroviny
  • 230-250 g Bread mix dark,
  • 3 polievkové lyžice oleja,
  • 1 kávová lyžička soli,
  • rasca mletá a celá, ľanové semienka, slnečnicové semienka
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Postup 1. deň - rozkvas:
Všetky suroviny z 1. dňa zmiešame, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa 15-20 hodín.

Postup 2. deň:
Do rozkvasu z 1. dňa postupne primiešame elektrickým hnetačom suroviny z 2. dňa. Nakoniec primiešame zmes semien. Cesto dáme do formy na chlieb, uhladíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 2-4 hodiny. Pred pečením chlieb a pečivo potrieme zmesou vody a oleja. Narežeme, posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 200°C 45 - 60 minút. Ihneď po upečení pokropíme chlieb vodou a na mriežke prikrytý utierkou necháme dobre vychladnúť.

3. deň:

Chlieb je stále vláčny a až neuveriteľne chutný....

Kváskový chlieb:

1. Kváskový chlieb je chutnejší

2. Kváskový chlieb dlhšie vydrží

3. Kváskový chlieb sa lepšie trávi

4. Kváskový chlieb je vhodnejší aj pre diabetikov

5. Bezlepkový kváskový chlieb je vhodný aj pre celiatikov

6. Kvások: nenafukuje, je ľahšie stráviteľný, neprekysľuje organizmus, prospieva našej postave, je zdravší ako droždie a nie je to nič komplikované pracovať s ním.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1.deň suroviny na rozkvas
  • 200 g Bread mix dark,
  • 430 ml vlažná voda,
  • 2-3 PL kvások
  • (recept na kvások nájdete na našej stránke www.lianasro.sk.
2. deň suroviny
  • 230-250 g Bread mix dark,
  • 3 polievkové lyžice oleja,
  • 1 kávová lyžička soli,
  • rasca mletá a celá, ľanové semienka, slnečnicové semienka
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné