Bezlepkový kváskový deravec
1. deň - rozkvas
- 100 g Bread mix dark Liana
- 150 g voda
- 1 lyžica kvások
-
2. deň - cesto
- 240 g Bread mix dark Liana
- 130 g voda
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička mletá rasca
- 2 strúčiky cesnak
Avokádový dip
- 1 ks zrelé avokádo
- 1 ks červená cibuľa
- 1 PL limetková šťava
- 4 PL kyslá smotana
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na potretie
- soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
- V prvý deň pripravíme rozkvas zmiešaním surovín, zakryjeme fóliou a necháme v teple kvasiť 12 hodín.
- V druhý deň vypracujeme cesto spolu s vykysnutým rozkvasom v kuchynskom robote. Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 3 hodiny.
- Pracovnú dosku pomúčime, preklopíme cesto a vypracujeme bochník. Rozčleníme na 2 časti, každú ešte premiesime a vyvaľkáme kruh s hrúbkou 1 cm. Do cesta spravíme žiletkou 5 zárezov a preložíme na papier na pečenie. Zárezy roztiahneme, aby sa vytvorili diery, prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny kysnúť.
- Rúru vyhrejeme aj s plechom, na ktorom budeme piecť na 220°C. Deravec s papierom na pečenie prenesieme na vyhriaty plech a pečieme 12 - 15 minút.
- Upečený potrieme olejom. Podávame s avokádovým dipom. Z deravca odtrhneme a namáčame do dipu.
AVOKÁDOVÝ DIP: Z avokáda vyberieme kôstku a vidličkou avokádo roztlačíme na kašu. Pridáme nakrájanú cibuľku, smotanu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.
Dobrý tip:
Najlepšie je rozkvas pripraviť večer, aby sme ráno mohli pokračovať v recepte.
1. deň - rozkvas
- 100 g Bread mix dark Liana
- 150 g voda
- 1 lyžica kvások
-
2. deň - cesto
- 240 g Bread mix dark Liana
- 130 g voda
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička mletá rasca
- 2 strúčiky cesnak
Avokádový dip
- 1 ks zrelé avokádo
- 1 ks červená cibuľa
- 1 PL limetková šťava
- 4 PL kyslá smotana
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na potretie
- soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
Produkty k receptu