Bezlepkový kváskový chlieb pečený v jánskom skle
1. deň - rozkvas
- 200 g Bread mix dark Liana alebo Bread mix white Liana
- 450 ml vlažná voda
- 2 PL kvások z Bread mix white Liana
2. deň - cesto
- 230 - 250 g Bread mix dark Liana alebo Bread mix white Liana
- 2 KL soľ
- 1 KL rasca mletá
- 3 PL olej
1. Do misky nasypeme Bread mix dark alebo Bread mix white, vodu a čistou lyžicou pridáme 2 PL kvásku. Suroviny dobre premiešame, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste do nasledujúceho dňa 12 - 15 hodín.
2. Do nakysnutého rozkvasu pridáme Bread mix white alebo Bread mix dark, soľ a podľa chuti mletú rascu. Premiešame elektrickým hnetačom a počas miešania pridáme olej. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť 1 - 2 hodiny.
3. Cesto prenesieme do formy potretej olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť cca 2 hodiny. Cesto narežeme a postriekame zmesou 2 PL oleja a 2 PL vody.
4. Pečieme v rúre pri 225°C s pokrievkou cca 40 minút a bez pokrievky 10 - 15 minút pre získanie chrumkavej kôrky. Po upečení ihneď postriekame vodou, vyberieme z formy a prikryjeme do vychladnutia.
Dobrý tip:
Bezlepkový kvások z Bread mix white pripravíme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-bread-mix-white
Dobrý tip 2:
Chlieb môžeme posypať semienkami podľa chuti.
1. deň - rozkvas
- 200 g Bread mix dark Liana alebo Bread mix white Liana
- 450 ml vlažná voda
- 2 PL kvások z Bread mix white Liana
2. deň - cesto
- 230 - 250 g Bread mix dark Liana alebo Bread mix white Liana
- 2 KL soľ
- 1 KL rasca mletá
- 3 PL olej
Produkty k receptu