Bezlepkový kinder rez
Ingrediencie
6 ks vaječný bielok
6 lyžíč práškový cukor
1 lyžíc olej
2 lyžice Cake mix Liana
20 g mleté bezlepkové sušienky
Krém:
6 ks žĺtka
200 g kryštálový cukor
1 ks Zlatý krém Liana
500 ml mlieko
250 g maslo
100g čokoláda Liana 45% alebo 70%
Dodatky:
sušienky podľa nášho receptu na bezlepkové sušienky
200-300 g orieškovo-čokoládový krém
150 g sekané orechy
smotana na šľahanie
čokoláda na postrúhanie
Postup
1. Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme práškový cukor a olej. Zľahka primiešame Cake mix a pomleté sušienky. Sušienky majte vždy poruke upečené podľa nášho receptu na bezlepkové sušienky. Sú trvanlivé a vždy sa niekde hodia. Cesto vylejeme na vymastený a zmesou Cake mix poprášený plech. Rovnomerne rozotrieme a posypeme sekanými orieškami. Upečieme pri teplote 175°C dozlatista cca 10-13 minút.
2. Ešte na horúce cesto natrieme orieškovo-čokoládový krém. Necháme vychladnúť.
3. Uvaríme si krém. 2/3 mlieka dáme variť s cukrom. Do 1/3 rozšľaháme žĺtka a Zlatý krém. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti nalámeme kúsky čokolády a miešame do rozpustenia čokolády. Po vychladnutí vyšľaháme maslo do peny, rozdelíme na polovicu do vanilkovej a do čokoládovej časti. Vymiešame hladký krém.
4. Na cesto natrieme vanilkový krém, poukladáme sušienky a na sušienky natrieme čokoládový krém.
5. Vyšľaháme šľahačku, ktorú natrieme na koláč. Vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou.