Bezlepkový kinder pinqui zákusok
Ingrediencie
Cesto (urobíme ho 2x) :
3 vajcia
3 PL kryštálový cukor
3 PL teplá voda
3 PL Cake mix Liana
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
1 ks Vanilínový cukor Liana
3 PL kryštálový cukor
3 PL teplá voda
3 PL Cake mix Liana
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
1 ks Vanilínový cukor Liana
Smotanová plnka (urobíme ju 2x) :
250 ml smotana 33%
½ vrecka Želatína číra Liana
1 KL med
½ vrecka Želatína číra Liana
1 KL med
Čokoládová plnka :
150 g čokoláda
100 g rastlinný tuk
1 PL voda
2 PL olej
1 PL voda
2 PL olej
Čokoládová poleva :
200 g čokoláda Liana
100 g rastlinný tuk
3 PL olej
1 PL práškový cukor
1 PL voda
100 g rastlinný tuk
3 PL olej
1 PL práškový cukor
1 PL voda
použitý plech 23x34 cm

Postup
1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu. Pridáme teplú vodu a vyšľaháme na hustú penu.
2. Cake mix zmiešame s kakaom a ručne pridáme k pene a jemne zamiešame. Ručne ešte potom primiešame hustý sneh z bielkov.
3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180°C 20 minút.
4. Postup zopakujeme aj pri druhom ceste.
Postup smotanová plnka:
1. 250 ml smotany vyšľaháme, pridáme med a šľaháme ďalej.
2. Pridáme ½ vrecka želatíny, ktorú urobíme podľa návodu na obale.
3. Dobre premiešame a natrieme na prvý plát cesta.
4. Dáme vychladnúť cca na 20 minút.
Postup čokoládová plnka:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk, vodu a olej.
2. Natrieme na stuhnutú smotanovú plnku a dáme vychladnúť na 20 minút.
3. Znova urobíme smotanovú plnku a natrieme na vychladnutú čokoládovú plnku.
4. Položíme druhý plát cesta, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
Postup čokoládová poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk, olej, práškový cukor a vodu.
2. Polejeme koláč a ½ plechu posypeme kokosom.
3. Necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.