Bezlepkové kinder mliečne rezy
Cesto
- 3 ks vajce
- 3 PL cukor práškový
- 3 PL teplá voda
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Smotanový krém:
- 250 ml smotana 33%
- 10 g Želatína číra Liana
- 2 PL med
Čokoládová plnka
- 100 g Čokoláda mliečna Liana
- 50 g rastlinný tuk
- 1/2 PL voda
- 1 PL olej
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda mliečna Liana
- 50 g rastlinný tuk
- 2-3 PL olej
- 1 PL voda
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vodu.
- Ručne vmiešame preosiatú Cake mix s kakaom a na koniec zapracujeme pripravený sneh.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 200°C 10 minút. Necháme vychladnúť.
- Korpus rozrežeme na polovicu a uložíme do nastaviteľnej formy.
- Na korpus natrieme prvý smotanový krém a necháme stuhnúť v chladničke.
- Pripravíme čokoládovú plnku, ktorú rozotrieme na stuhnutý smotanový krém. Opäť vložíme do chladničky.
- Medzitým pripravíme druhý smotanový krém, ktorý rozotrieme na stuhnutú čokoládu a necháme mierne zatuhnúť.
- Na mierne zatuhnutý smotanotý krém uložíme druhú polovicu korpusu, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť v chladničke.
Postup smotanový krém:
- 5 g želatíny necháme napučať v asi 10 ml smotany na šľahanie. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre.
- 115 ml smotany na šľahanie vyšľaháme, pridáme želatínu, osladíme 1 PL medu a dôkladne prešľaháme.
Postup čokoládová plnka/čokoládová poleva:
- Všetky suroviny spolu roztopíme v mikrovlnnej rúre.
Cesto
- 3 ks vajce
- 3 PL cukor práškový
- 3 PL teplá voda
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Smotanový krém:
- 250 ml smotana 33%
- 10 g Želatína číra Liana
- 2 PL med
Čokoládová plnka
- 100 g Čokoláda mliečna Liana
- 50 g rastlinný tuk
- 1/2 PL voda
- 1 PL olej
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda mliečna Liana
- 50 g rastlinný tuk
- 2-3 PL olej
- 1 PL voda
Produkty k receptu