- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkový jahodovo-tvarohový zákusok
Bezlepkový jahodovo-tvarohový zákusok
Trvanie: 01:30 (h:m)
Porcie: 50 (ks)
kombinácia tvarohu, jahôd a bielkovej peny v jednom zákusku
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 270 g Cake mix Liana
- 30 g Kakao tmavé Liana Exclusive
- 150 g práškový cukor
- 2 ks vajcia
- 150 g maslo alebo rastlinný tuk
Krém
- 500 g tvaroh
- 120 g práškový cukor
- 500 ml mlieko
- 100 ml olej
- 40 g Zlatý krém Liana
- 1 ks vajce
- 4 ks žĺtok
- jahody
Sneh
- 6 ks vaječný bielok
- 6 lyžíc kryštálový cukor
- štipka soli
- plech 38x29 cm
1. Vypracujeme cesto z Cake mix, kakaa, cukru, masla a vajec.
2. Preložíme na vymastený a pomúčený plech a rukou cesto roztlačíme. Môžeme použiť aj malý valček.
3. Urobíme krém. Do misky dáme tvaroh, cukor, olej, Zlatý krém, vajce, žĺtky, nakoniec mlieko a ručne vymiešame.
4. Vylejeme na cesto a dáme piecť na 200°C cca 10 minút. Po 10 minútach poukladáme na mierne zapečený tvaroh rozkrojené jahody a pečieme ešte 10 minút pri 200°C. Potom znížime teplotu na 150°C a ešte dopečieme 5 minút až budú okraje trochu hnedé.
5. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, soli a cukru.
6. Natrieme na koláč a vrch upravíme zúbkovanou stierkou.
7. Dáme piecť na 150°C 10 minút až sneh jemne zhnedne.
8. Necháme vychladnúť a pokrájame na štvorce.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 270 g Cake mix Liana
- 30 g Kakao tmavé Liana Exclusive
- 150 g práškový cukor
- 2 ks vajcia
- 150 g maslo alebo rastlinný tuk
Krém
- 500 g tvaroh
- 120 g práškový cukor
- 500 ml mlieko
- 100 ml olej
- 40 g Zlatý krém Liana
- 1 ks vajce
- 4 ks žĺtok
- jahody
Sneh
- 6 ks vaječný bielok
- 6 lyžíc kryštálový cukor
- štipka soli
- plech 38x29 cm
Produkty k receptu