Bezlepkový čučoriedkový tunel

  • Efektný čučoriedkový koláč zložený z jemnej piškóty a skvelého krému.
Bezlepkový čučoriedkový tunel
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

5 ks vajce
5 PL cukor kryštálový
5 PL Cake mix Liana
 
Čučoriedkový krém:
150 ml mlieko
10 g Želatína potravinárska číra Liana
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
50 g Stužovač čučoriedka Liana
500 g jogurt biely
1-2 PL alebo podľa chuti cukor práškový
 
Ďalej potebujeme:
čučoriedky
šľahačka

 

Postup

1. Bielky vyšľaháme dotuha. Postupne pridávame kryštálový cukor a žĺtky. 
 
2. Ručne vmiešame Cake mix Liana, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180°C 10 minút.
 
3. Odstránime papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
 
4.Želatínu necháme napučať asi 10 minút v 50 ml mlieka.
 
5. Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme šľahačkové potešenie.
 
6. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre.
 
7. Do šľahačky pridáme čučoriedkový stužovač, jogurt a za stáleho šľahania pridávame rozpustenú želatínu
 
8. Dosladíme podľa chuti.
 
9. Podľa pripravenej formy pokrájame vychladnutý korpus.
 
10. Do formy na biskupský chlebíček alebo na srnčí chrbát vložíme korpus a postupne navrstvíme krém a čučoriedky.
 
11. Krém zakryjeme korpusom a necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
 
12. Stuhnutý tunel vyberieme z formy a ozdobíme šľahačkou a čučoriedkami.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.