Bezlepkový čučoriedkový tunel
- 5 ks vajce
- 5 PL cukor kryštálový
- 5 PL Cake mix Liana
Čučoriedkový krém
- 150 ml mlieko
- 10 g Želatína potravinárska číra Liana
- 1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 50 g Stužovač čučoriedka Liana
- 500 g jogurt biely
- 1-2 PL alebo podľa chuti cukor práškový
Ďalej potebujeme
- čučoriedky
- šľahačka
- Bielky vyšľaháme dotuha. Postupne pridávame kryštálový cukor a žĺtky.
- Ručne vmiešame Cake mix Liana, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180°C 10 minút.
- Odstránime papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
- Želatínu necháme napučať asi 10 minút v 50 ml mlieka.
- Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme šľahačkové potešenie.
- Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre.
- Do šľahačky pridáme čučoriedkový stužovač, jogurt a za stáleho šľahania pridávame rozpustenú želatínu
- Dosladíme podľa chuti.
- Podľa pripravenej formy pokrájame vychladnutý korpus.
- Do formy na biskupský chlebíček alebo na srnčí chrbát vložíme korpus a postupne navrstvíme krém a čučoriedky.
- Krém zakryjeme korpusom a necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
- Stuhnutý tunel vyberieme z formy a ozdobíme šľahačkou a čučoriedkami.
- 5 ks vajce
- 5 PL cukor kryštálový
- 5 PL Cake mix Liana
Čučoriedkový krém
- 150 ml mlieko
- 10 g Želatína potravinárska číra Liana
- 1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 50 g Stužovač čučoriedka Liana
- 500 g jogurt biely
- 1-2 PL alebo podľa chuti cukor práškový
Ďalej potebujeme
- čučoriedky
- šľahačka
Produkty k receptu