Bezlepkový broskyňový koláč so smotanou
- 800 g veľký broskyňový kompót
- 450 g Bakery mix Liana
- 350 ml mlieko
- 200 ml kyslá smotana
- 75 ml olej
- 80 g cukor
- 25 g droždie
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 1 vajce
Ďalej potrebujeme
- Bakery mix Liana na podsypanie cesta
- olej na vymastenie plechu
- Do 150 ml vlažného mlieka pridáme 1 KL cukru, droíždie a necháme cca 10 - 15 minút nakvasiť.
- Do kuchynského robota dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, vajíčko, olej, zvyšný cukor a mlieko. Vypracujeme nelepivé cesto, prikryjeme fóliou a necháme 60 minút kysnúť.
- Broskyne necháme odkvapkať a potom ich nakrájame na hrubšie plátky. Vykysnuté cesto prenesieme na pomúčenú dosku a vypracujeme bochník. Vyvaľkáme hrubší plát a prenesieme na olejom vymastený plech. Necháme cca 20 minút podkysnúť.
- Cesto potrieme smotanou zmiešanou so Škoricovým cukrom a poukladáme broskyne. Vrch môžeme posypať škoricovým cukrom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 20 minút dozlatista.
- 800 g veľký broskyňový kompót
- 450 g Bakery mix Liana
- 350 ml mlieko
- 200 ml kyslá smotana
- 75 ml olej
- 80 g cukor
- 25 g droždie
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 1 vajce
Ďalej potrebujeme
- Bakery mix Liana na podsypanie cesta
- olej na vymastenie plechu
Produkty k receptu