Bezlepkový babičkin smotanový koláč
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 200 g rastlinný tuk
- 150 g práškový cukor
- 3 lyžice mlieko
- 1 ks vajce
- 2 lyžice kyslá smotana
Plnka
- 600 ml kyslá smotana
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 500 ml mlieko
- 1 ks citrón + kôra
Dodatky
- plech 20x30 cm
- 1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30 minút v chladničke.
- 2. Medzitým pripravíme plnku. V mlieku a práškovom cukre rozmiešame Zlaté krémy a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a ponorným mixérom vypracujeme jemnú plnku.
- 3. Cesto vyberieme z chladničky a necháme 10 minút postáť v izbovej teplote, aby sa nám lepšie vaľkalo.
- 4. Rozdelíme ho na polovicu a na papieri na pečenie rozvaľkáme na veľkosť plechu. Cesto prenesieme na plech a vylejeme smotanovú plnku. Prikryjeme druhou rozvaľkanou polovicou cesta.
- 5. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
- 6. Koláč necháme vychladnúť, porežeme na štvorce a pocukrujeme.
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 200 g rastlinný tuk
- 150 g práškový cukor
- 3 lyžice mlieko
- 1 ks vajce
- 2 lyžice kyslá smotana
Plnka
- 600 ml kyslá smotana
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 500 ml mlieko
- 1 ks citrón + kôra
Dodatky
- plech 20x30 cm
Produkty k receptu