Bezlepkové žerbó rezy

  • Chcete klasiku? Tak potom tieto bezlepkové žerbó rezy sú pre Vás tou správnou voľbou! Sú ozaj lahodné.
Bezlepkové žerbó rezy
  • 82
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    21
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
450 g Bakery mix Liana
250 g zmäknuté maslo alebo rastlinný tuk
2 ks žĺtok
1 ks vajce
2 PL cukor kryštálový
42 g čerstvé droždie
100 ml mlieko

Plnka:
200 g slivkový lekvár alebo ríbezľový, marhuľový či višňový džem
4 - 5 PL práškový cukor
300 g mleté orechy

Ďalej potrebujeme:
čokoládová poleva
 
plech 20x30 cm

 

 

 

 

 

Postup

1. Pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia.
 
2. Do misky dáme Bakery mix, žĺtky, vajce, maslo, pripravený kvások z droždia a vypracujeme cesto.
 
3. Rozdelíme ho na 3 časti.
 
4. Na papieri na pečenie označíme dno plechu a rovno na papieri vyvaľkáme cesto.
 
5. Na vymastený plech pomocou papiera na pečenie preložíme prvé vyvaľkané cesto.
 
6. Plát popicháme vidličkou a potrieme lekvárom alebo džemom.
 
7. Na to posypeme polovicu orechov zmiešaných s cukrom.
 
8. Zakryjeme druhým plátom a postup zopakujeme ako s prvým plátom.
 
9. Tretí plát len položíme a popicháme vidličkou.
 
10. Zakryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
 
11. Dáme piecť na 170°C asi 30 minút do ružova a necháme vychladnúť.
 
12. Polejeme čokoládovou polevou a nakrájame na rezy.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

82
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.