Bezlepkové žerbó rezy
Cesto
- 450 g Bakery mix Liana
- 250 g zmäknuté maslo alebo rastlinný tuk
- 2 ks žĺtok
- 1 ks vajce
- 2 PL cukor kryštálový
- 42 g čerstvé droždie
- 100 ml mlieko
Plnka
- 200 g slivkový lekvár alebo ríbezľový, marhuľový či višňový džem
- 4 - 5 PL práškový cukor
- 300 g mleté orechy
Ďalej potrebujeme
- čokoládová poleva
- plech 20x30 cm
- Pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia.
- Do misky dáme Bakery mix, žĺtky, vajce, maslo, pripravený kvások z droždia a vypracujeme cesto.
- Rozdelíme ho na 3 časti.
- Na papieri na pečenie označíme dno plechu a rovno na papieri vyvaľkáme cesto.
- Na vymastený plech pomocou papiera na pečenie preložíme prvé vyvaľkané cesto.
- Plát popicháme vidličkou a potrieme lekvárom alebo džemom.
- Na to posypeme polovicu orechov zmiešaných s cukrom.
- Zakryjeme druhým plátom a postup zopakujeme ako s prvým plátom.
- Tretí plát len položíme a popicháme vidličkou.
- Zakryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
- Dáme piecť na 170°C asi 30 minút do ružova a necháme vychladnúť.
- Polejeme čokoládovou polevou a nakrájame na rezy.
Cesto
- 450 g Bakery mix Liana
- 250 g zmäknuté maslo alebo rastlinný tuk
- 2 ks žĺtok
- 1 ks vajce
- 2 PL cukor kryštálový
- 42 g čerstvé droždie
- 100 ml mlieko
Plnka
- 200 g slivkový lekvár alebo ríbezľový, marhuľový či višňový džem
- 4 - 5 PL práškový cukor
- 300 g mleté orechy
Ďalej potrebujeme
- čokoládová poleva
- plech 20x30 cm
Produkty k receptu