Bezlepkové vanilkové slzičky
Ingrediencie
250 g Cake mix Liana
100 g cukor práškový
180 g maslo alebo rastlinný tuk
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 vrecko Puding VANILKA Liana
2 ks vajíčka
Ďalej potrebujeme:
250 g džem
100 g Čokoláda 70% Liana
30 g tuk (na polevy)
Postup
1. Z uvedených surovín vymiešame hákom v kuchynskom robote cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odležať.
2. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti a z každej vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm. Z cesta formičkou vykrajujeme slzičky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 7 - 8 minút.
4. Hotové vanilkové slzičky necháme vychladnúť. Potom ich zlepíme džemom a konce namáčame v čokoládovej poleve.