Bezlepkové ušká do boršču a pirohy na slano

  • Poľská tradícia v podobe ušiek do cviklového červeného boršču alebo plnených pirohov na slano.
Bezlepkové ušká do boršču a pirohy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    30 minút
    (h:m)
  • Porcie
    25 ušká alebo 15 pirohov
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Universal mix Liana
250 ml teplá voda
¼ KL soľ 
 
Plnka:
huby
cibuľa
1 PL maslo
soľ a čierne korenie 

Postup

1. Začneme s prípravou plnky, aby stihla vychladnúť. Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme na masle. Pridáme pokrájané huby a okoreníme a osolíme. Necháme vychladnúť.
 
2. Zo surovín na cesto pripravíme mäkké cesto. Vyvaľkáme na pomúčenej doske tenké cesto a vykrajujeme pirohy, ušká. Ušká vykrajujeme pomocou menšej formy na pirohy, naplníme vychladnutou plnkou a stočíme do tvaru ušiek. Pirohy vykrajujeme formičkou na pirohy, naplníme plnkou a uzavrieme.
 
3. Uvaríme vo vriacej vode pokiaľ nevyplávajú na povrch. Po vyplavení ich povaríme ešte 2 minúty a vyberieme. 
 
Dobrý tip:
Plnku môžeme pripraviť podľa chuti mäsovú, kapustovú, šampiňónovú ...
 
Dobrý tip 2:
Ušká použijeme do poľského boršču a pirohy podávame s opraženou cibuľou, poliate kyslou smotanou.
 
Dobrý tip 3:
My sme z jedného cesta pripravili ušká a pirohy. Ušiek nám vyšlo 15 malých kusov  a 4 väčšie pirohy. Kto chce môže ušká a pirohy pripraviť zvlášť. Vtedy dávka pirohov bude 15  kusov a ušiek 25 kusov. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.