Bezlepkové tmavé kváskové bagety bez rozkvasu

  • Bez potreby robiť rozkvas. Skvelá rýchla voľba upečenia pečiva.
pre recept na Bezlepkové kváskové tmavé bagety kliknite sem.
Bezlepkové tmavé kváskové bagety bez rozkvasu
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    16:30
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

370 g Bread mix dark Liana
300 g voda
1 lyžička soľ
2 lyžice olivový olej
2 lyžice kvások
semienka na posypanie

 

 

 

Postup

1. Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny okrem semienok a hákom necháme miesiť 5-7 minút.
2. Vypracované cesto premiestnime na pomúčenú podložku. Zo začiatku poprekladáme cesto plastovou vareškou, potom miesime pár minút rukami tak, aby vznikol nelepivý, hladký bochník.
3. Vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 6 častí (jedna časť cca 130 g).
4. Z každej časti vytvarujeme bagetku a vložíme do formy. Ak nemáme formu na bagety, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Bagety ukladáme ďalej od seba, pretože zdvojnásobia svoj objem. Povch bagetiek posypeme semienkami a rukou vtlačíme jemne do cesta.
5. Pripravené bagety zakryjeme igelitom alebo vložíme do plastovej nádoby s vrchnákom a necháme na teplom mieste kysnúť cca 13-15 hodín. Podľa teploty v miestnosti tak, aby zdvojnásobili svoj objem.
6. Rúru vyhrejeme na 240°C. Na spodok rúry dáme plech, ktorý bude slúžiť na paru.
7. Pred pečením bagety postriekame jemne vodou, vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme cca 3 dcl vriacej vody a pečieme 15 minút.
8. Vyberieme spodný plech s vodou, znovu postriekame bagety, teplotu znížime na 190°C a dopekáme cca 25 minút.
9. Bagety ešte raz postriekame vodou asi 10 minút pred koncom pečenia.
10. Hotové necháme vychladnúť na mriežke.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.