Bezlepkové slaninovo-cibuľové koláčiky
Cesto
- 100 ml mlieko
- 30 g čerstvé droždie
- 1 lyžička kryštálový cukor
- 500 g Bread mix white Liana
- 1 vajce
- 100 ml rastlinný olej
- 150 ml voda
- štipka soli
Plnka
- 250 g oravská slanina
- 350 g cibuľa
- štipka rasca mletá
- štipka soli
Dodatky
- vajce na potretie
1. Z teplého mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme asi 10 minút postáť na teplom mieste.
2. Vymiesime vláčne cesto z Bread mix white, vajíčka, oleja, vody, soli a vykysnutého kvásku z droždia. Necháme vykysnúť 45-60 minút.
3. Na drobné kocky nakrájame slaninu a cibuľu. Na panvicu dáme lyžicu oleja a opečieme slaninu, pridáme cibuľu, štipku soli, mletú rascu a cca 10 minút dusíme.
4. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto. Vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm.
5. Na každý koláčik uložíme 1 lyžičku plnky a okraje potrieme vajíčkom.
6. Pečieme pri 200°C 15-20 minút.
Dobrý tip:
Pred vykrajovaním kolieskov pomúčime pohár do bezlepkovej múčnej zmesi Bread mix white, aby sa cesto nelepilo na pohár.
Cesto
- 100 ml mlieko
- 30 g čerstvé droždie
- 1 lyžička kryštálový cukor
- 500 g Bread mix white Liana
- 1 vajce
- 100 ml rastlinný olej
- 150 ml voda
- štipka soli
Plnka
- 250 g oravská slanina
- 350 g cibuľa
- štipka rasca mletá
- štipka soli
Dodatky
- vajce na potretie
Produkty k receptu