Bezlepkové slaninovo-cibuľové koláčiky

  • Koláčiky nemusia byť len sladké. My sme pre vás skúsili slané slaninovo-cibuľové koláčiky.
Bezlepkové slaninovo-cibuľové koláčiky
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    32
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
100 ml mlieko
30 g čerstvé droždie
1 lyžička kryštálový cukor
500 g Bread mix white Liana
1 vajce
100 ml rastlinný olej
150 ml voda
štipka soli

Plnka:
250 g oravská slanina
350 g cibuľa
štipka rasca mletá
štipka soli

Dodatky:
vajce na potretie

 

 

 

Postup

1. Z teplého mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme asi 10 minút postáť na teplom mieste.
2. Vymiesime vláčne cesto z Bread mix white, vajíčka, oleja, vody, soli a vykysnutého kvásku z droždia. Necháme vykysnúť 45-60 minút.
3. Na drobné kocky nakrájame slaninu a cibuľu. Na panvicu dáme lyžicu oleja a opečieme slaninu, pridáme cibuľu, štipku soli, mletú rascu a cca 10 minút dusíme. 
4. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto. Vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. 
5. Na každý koláčik uložíme 1 lyžičku plnky a okraje potrieme vajíčkom.
6. Pečieme pri 200°C 15-20 minút.
 
Dobrý tip:
Pred vykrajovaním kolieskov pomúčime pohár do bezlepkovej múčnej zmesi Bread mix white, aby sa cesto nelepilo na pohár.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.