Bezlepkové sladké buchtičky Skoleboller
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 210 ml mlieko
 - 50 g maslo
 - 40 g cukor kryštálový
 - ½ kocky droždie
 - ½ KL kardamón
 - štipka soli
 
Náplň
- 200 ml mlieko
 - 2 PL Zlatý krém Liana
 - 1 PL cukor
 
Poleva
- 70 g cukor práškový
 - voda
 
Ďalej potrebujeme
- strúhaný kokos na posypanie
 - ryžová múka Liana na posypanie dosky
 
- Vo vlažnom mlieku (150 ml) rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do kuchynského robota dáme roztopené maslo, cukor a kvások z droždia. Vymiešame a postupne pridáme Bakery mix zmiešanú s kardamónom, soľou a prilejeme zvyšné mlieko (60 ml). Vypracujeme kompaktné cesto a necháme 60 minút kysnúť na teplom mieste.
 - Medzitým pripravíme náplň. V mlieku s cukrom rozmiešame Zlatý krém a uvaríme hustý puding.
 - Na mierne pomúčenú pracovnú dosku preložíme vykysnuté cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Z každej urobíme guľôčku, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté podkysnúť 20 minút.
 - Do každej guľôčky urobíme jamku a naplníme ju vychladnutým pudingom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 225°C 20 minút. Upečené buchtičky necháme vychladnúť.
 - Z práškového cukru a trochu vody pripravíme polevu a nalejeme ju okolo vanilkovej náplne a nakoniec posypeme kokosom.
 
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 210 ml mlieko
 - 50 g maslo
 - 40 g cukor kryštálový
 - ½ kocky droždie
 - ½ KL kardamón
 - štipka soli
 
Náplň
- 200 ml mlieko
 - 2 PL Zlatý krém Liana
 - 1 PL cukor
 
Poleva
- 70 g cukor práškový
 - voda
 
Ďalej potrebujeme
- strúhaný kokos na posypanie
 - ryžová múka Liana na posypanie dosky
 
Produkty k receptu