Bezlepkové sladké buchtičky Skoleboller
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 210 ml mlieko
- 50 g maslo
- 40 g cukor kryštálový
- ½ kocky droždie
- ½ KL kardamón
- štipka soli
Náplň
- 200 ml mlieko
- 2 PL Zlatý krém Liana
- 1 PL cukor
Poleva
- 70 g cukor práškový
- voda
Ďalej potrebujeme
- strúhaný kokos na posypanie
- ryžová múka Liana na posypanie dosky
- Vo vlažnom mlieku (150 ml) rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do kuchynského robota dáme roztopené maslo, cukor a kvások z droždia. Vymiešame a postupne pridáme Bakery mix zmiešanú s kardamónom, soľou a prilejeme zvyšné mlieko (60 ml). Vypracujeme kompaktné cesto a necháme 60 minút kysnúť na teplom mieste.
- Medzitým pripravíme náplň. V mlieku s cukrom rozmiešame Zlatý krém a uvaríme hustý puding.
- Na mierne pomúčenú pracovnú dosku preložíme vykysnuté cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Z každej urobíme guľôčku, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté podkysnúť 20 minút.
- Do každej guľôčky urobíme jamku a naplníme ju vychladnutým pudingom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 225°C 20 minút. Upečené buchtičky necháme vychladnúť.
- Z práškového cukru a trochu vody pripravíme polevu a nalejeme ju okolo vanilkovej náplne a nakoniec posypeme kokosom.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 210 ml mlieko
- 50 g maslo
- 40 g cukor kryštálový
- ½ kocky droždie
- ½ KL kardamón
- štipka soli
Náplň
- 200 ml mlieko
- 2 PL Zlatý krém Liana
- 1 PL cukor
Poleva
- 70 g cukor práškový
- voda
Ďalej potrebujeme
- strúhaný kokos na posypanie
- ryžová múka Liana na posypanie dosky
Produkty k receptu