Bezlepkové sladké buchtičky Skoleboller
Ingrediencie
Cesto:
300 g Bakery mix Liana
210 ml mlieko
50 g maslo
40 g cukor kryštálový
½ kocky droždie
½ KL kardamón
štipka soli
Náplň:
200 ml mlieko
2 PL Zlatý krém Liana
1 PL cukor
Poleva:
70 g cukor práškový
voda
Ďalej potrebujeme:
strúhaný kokos na posypanie
ryžová múka Liana na posypanie dosky
Postup
1. Vo vlažnom mlieku (150 ml) rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do kuchynského robota dáme roztopené maslo, cukor a kvások z droždia. Vymiešame a postupne pridáme Bakery mix zmiešanú s kardamónom, soľou a prilejeme zvyšné mlieko (60 ml). Vypracujeme kompaktné cesto a necháme 60 minút kysnúť na teplom mieste.
2. Medzitým pripravíme náplň. V mlieku s cukrom rozmiešame Zlatý krém a uvaríme hustý puding.
3. Na mierne pomúčenú pracovnú dosku preložíme vykysnuté cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Z každej urobíme guľôčku, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté podkysnúť 20 minút.
4. Do každej guľôčky urobíme jamku a naplníme ju vychladnutým pudingom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 225°C 20 minút. Upečené buchtičky necháme vychladnúť.
5. Z práškového cukru a trochu vody pripravíme polevu a nalejeme ju okolo vanilkovej náplne a nakoniec posypeme kokosom.