Bezlepkové pudingovo - želatínové rezy

  • Hľadáte osviežujúci zákusok? Pudingové rezy so želatínou a bobuľovým ovocím sú príjemne osviežujúce. Ovocie môžete použiť akékoľvek podľa svojej chuti.
Bezlepkové pudingovo - želatínové rezy
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
5 PL Cake mix Liana
4 vajcia
4 PL cukor práškový
2 PL olej
 
Plnka:
600 ml mlieko
180 g maslo
1 vrecko Puding mliečna čokoláda Liana
4 PL cukor kryštálový
2 PL cukor práškový
 
Želatína:
600 ml voda
200 ml sirup lesná zmes
250 g bobuľové ovocie
2 vrecká Zlatý krém Liana
cukor podľa chuti

Postup

1. Bielky a žĺtky oddelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a prešľaháme. Postupne zašľaháme po jednom žĺtky, olej a vareškou jemne vmiešame Cake mix. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút. 
 
2. Pudingový prášok rozmiešame v 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko s kryštálovým cukrom privedieme k varu a vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Do uvareného horúceho pudingu ihneď vmiešame maslo. Keď sa maslo roztopí metličkou vyšľaháme, aby sa suroviny prepojili. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú pudingovú plnku dosladíme práškovým cukrom a mixérom prešľaháme. 
 
3. V 200 ml vody rozmiešame Zlaté krémy. Sirup a 400 ml vody necháme zovrieť. Prilejeme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme. Osladíme podľa toho aké máme ovocie; ak máme kyslé ovocie cukru pridáme viac. Želatínu necháme mierne vychladnúť.
 
4. Na upečené cesto natrieme pudingovú plnku, poukladáme ovocie a polejeme želatínou. Necháme stuhnúť nalepšie do nasledujúceho dňa. 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.