
Bezlepkové pudingovo - želatínové rezy
Cesto
- 5 PL Cake mix Liana
- 4 vajcia
- 4 PL cukor práškový
- 2 PL olej
Plnka
- 600 ml mlieko
- 180 g maslo
- 1 vrecko Puding mliečna čokoláda Liana
- 4 PL cukor kryštálový
- 2 PL cukor práškový
Želatína
- 600 ml voda
- 200 ml sirup lesná zmes
- 250 g bobuľové ovocie
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- cukor podľa chuti
- Bielky a žĺtky oddelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a prešľaháme. Postupne zašľaháme po jednom žĺtky, olej a vareškou jemne vmiešame Cake mix. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút.
- Pudingový prášok rozmiešame v 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko s kryštálovým cukrom privedieme k varu a vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Do uvareného horúceho pudingu ihneď vmiešame maslo. Keď sa maslo roztopí metličkou vyšľaháme, aby sa suroviny prepojili. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú pudingovú plnku dosladíme práškovým cukrom a mixérom prešľaháme.
- V 200 ml vody rozmiešame Zlaté krémy. Sirup a 400 ml vody necháme zovrieť. Prilejeme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme. Osladíme podľa toho aké máme ovocie; ak máme kyslé ovocie cukru pridáme viac. Želatínu necháme mierne vychladnúť.
- Na upečené cesto natrieme pudingovú plnku, poukladáme ovocie a polejeme želatínou. Necháme stuhnúť nalepšie do nasledujúceho dňa.
Cesto
- 5 PL Cake mix Liana
- 4 vajcia
- 4 PL cukor práškový
- 2 PL olej
Plnka
- 600 ml mlieko
- 180 g maslo
- 1 vrecko Puding mliečna čokoláda Liana
- 4 PL cukor kryštálový
- 2 PL cukor práškový
Želatína
- 600 ml voda
- 200 ml sirup lesná zmes
- 250 g bobuľové ovocie
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- cukor podľa chuti
Produkty k receptu