Bezlepkové pudingáče
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 200 ml olej
- 1 vajce
- 80 g cukor práškový
- 20 g čerstvé droždie
- 1 lyžica cukor (na kvások)
Plnka
- 1 ks Puding vanilka Liana Exclusive alebo 2 ks Zlatý krém Liana
- 750 ml mlieko
- 6 PL cukor práškový
- 180 g maslo
- 3 ks Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- 1 vajíčko na potretie
1. Z mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Necháme ho 10 minút vzísť.
2. V mise vymiešame Bakery mix, práškový cukor, vajce, pripravený kvások z droždia a zvyšné mlieko. Postupne prilievame olej a mixujeme na hladké cesto. Prikryté fóliou necháme 30 minút kysnúť.
3. Cesto spracujeme na pomúčenej pracovnej doske, Rozdelíme na 16 dielov. Každý dielik ušúľame na 20 cm. Ohneme do tvaru podkovičky, zapletieme a konce zahneme dole. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Necháme podkysnúť 10 minút a pečieme na 200°C cca 15 minút.
4. Upečené necháme vychladnúť , prekrojíme ich a naplníme plnkou a šľahačkou.
Postup plnka:
1. Uvaríme puding z mlieka, práškového cukru, vanilinového cukru a pudingového prášku.
2. Zmäknuté maslo vymixujeme do peny a pridáme ho za stáleho miešania do vychladnutého pudingu.
Postup šľahačka:
1. Mlieko so Šľahačkovým potešením a cukrom vyšľaháme do tuha.
2. Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou dávkujeme na plnku.
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 200 ml olej
- 1 vajce
- 80 g cukor práškový
- 20 g čerstvé droždie
- 1 lyžica cukor (na kvások)
Plnka
- 1 ks Puding vanilka Liana Exclusive alebo 2 ks Zlatý krém Liana
- 750 ml mlieko
- 6 PL cukor práškový
- 180 g maslo
- 3 ks Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- 1 vajíčko na potretie
Produkty k receptu