Bezlepkové pudingáče

  • Malé kysnuté vanilkové pudingáče, ktoré zmiznú ihneď zo stola :-)
pre recept na Mini pudingáče s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkové pudingáče
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
350 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
200 ml olej
1 vajce
80 g cukor práškový
20 g čerstvé droždie
1 lyžica cukor (na kvások)
 
Plnka:
1 ks Puding vanilka Liana Exclusive alebo 2 ks Zlatý krém Liana
750 ml mlieko
6 PL cukor práškový
180 g maslo
3 ks Vanilínový cukor Liana

 
Ďalej potrebujeme:
1 vajíčko na potretie
 

 

 

 

 

 

Postup

1.  Z mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Necháme ho 10 minút vzísť.
 
2. V mise vymiešame Bakery mix, práškový cukor, vajce, pripravený kvások z droždia a zvyšné mlieko.  Postupne prilievame olej a mixujeme na hladké cesto. Prikryté fóliou necháme 30 minút kysnúť.
 
3.  Cesto spracujeme na pomúčenej pracovnej doske,  Rozdelíme na 16 dielov. Každý dielik ušúľame na 20 cm. Ohneme do tvaru podkovičky, zapletieme a konce zahneme dole. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Necháme podkysnúť 10 minút a pečieme na 200°C cca 15 minút.
 
4. Upečené necháme vychladnúť , prekrojíme ich a naplníme plnkou a šľahačkou.
 
Postup plnka:
 
1. Uvaríme puding z mlieka, práškového cukru, vanilinového cukru a pudingového prášku.
 
2. Zmäknuté maslo vymixujeme do peny a pridáme ho za stáleho miešania do vychladnutého pudingu.
 
Postup šľahačka: 
 
1. Mlieko so Šľahačkovým potešením  a cukrom vyšľaháme do tuha. 
 
2. Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou dávkujeme na plnku.

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.