Bezlepkové profiteroles
Ingrediencie
120 g Cake mix Liana
100 g maslo
100 ml voda
3 ks vajcia
štipka soli
Plnka:
400 ml mlieko
46 g Puding mliečna čokoláda Liana
100 g maslo alebo rastlinný tuk
100 g kryštálový cukor
Postup
1. Vodu, maslo a štipku soli dáme zovrieť. Za stáleho miešania pomaly nasypeme Cake mix a na miernom ohni varíme, kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše zašľaháme po jednom vajcia. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme guľky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením postriekame vodou. Dáme upiecť pri 170°C 10-15 minút (podľa veľkosti profiteroles).
2. Uvaríme puding. Ešte horúci ho potrieme kockou masla, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka a necháme vychladnúť.
3. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a po lyžiciach primiešame vychladnutý puding.
4. Ihlicou urobíme v spodnej časti profiterolky dierku a zdobiacim vreckom naplníme vnútro. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.