
Bezlepkové pletenky
- 100 ml vlažné mlieko
- 20 g droždie
- 1 lyžička cukor
- 60 g Bakery mix Liana
- 40 g Ryžová múka Liana
- 250 g Bread mix white Liana
- 35 g olej
- 150 ml voda
- 1 lyžička med
- 1 lyžička soľ
Dodatky
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na potretie bielok
- na posypanie sezam
1. Pripravíme kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru. Necháme na teplom mieste postáť cca 10 minút.
2. Hotový kvások z droždia dáme do kuchynského robota spolu s múkami, vodou, soľou, medom a necháme miesiť 5-6 minút. Nakoniec pridáme olej a necháme ešte miesiť. Hotové cesto prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 60 minút.
3. Vykysnuté cesto presypeme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti. Vytvarujeme pletenky ( vytvarujeme oválny tvar a tvorítkom na pletenky vytvarujeme pletenky). Pripravené pletenky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté podkysnúť 20 minút. Pred pečením potrieme bielkom a posypeme sezamom.
4. Rúru vyhrejeme na 230°C a na spodok rúry položíme plech, ktorý bude na záparu. Plech s pletenkami vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu vylejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, vytiahneme spodný plech a dopečieme 15-20 minút do zlatista. Upečené necháme vychladnúť na mriežke.
- 100 ml vlažné mlieko
- 20 g droždie
- 1 lyžička cukor
- 60 g Bakery mix Liana
- 40 g Ryžová múka Liana
- 250 g Bread mix white Liana
- 35 g olej
- 150 ml voda
- 1 lyžička med
- 1 lyžička soľ
Dodatky
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na potretie bielok
- na posypanie sezam
Produkty k receptu