Bezlepkové pletenky

  • Výborné pletenky, ktoré môžeme obložiť šunkou a zeleninou a posypať sezamom, rascou, morskou soľou ....
Bezlepkové pletenky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    4
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažné mlieko
20 g droždie
1 lyžička cukor
60 g Bakery mix Liana
40 g Ryžová múka Liana 
250 g Bread mix white Liana
35 g olej
150 ml voda
1 lyžička med
1 lyžička soľ
 
Dodatky:
na podsypanie ryžová múka Liana
na potretie bielok
na posypanie sezam
 

Postup

1. Pripravíme kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru. Necháme na teplom mieste postáť cca 10 minút.
2. Hotový kvások z droždia dáme do kuchynského robota spolu s múkami, vodou, soľou, medom a necháme miesiť 5-6 minút. Nakoniec pridáme olej a necháme ešte miesiť. Hotové cesto prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 60 minút. 
3. Vykysnuté cesto presypeme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti. Vytvarujeme pletenky ( vytvarujeme oválny tvar a tvorítkom na pletenky vytvarujeme pletenky). Pripravené pletenky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté podkysnúť 20 minút. Pred pečením potrieme bielkom a posypeme sezamom. 
4. Rúru vyhrejeme na 230°C a na spodok rúry položíme plech, ktorý bude na záparu. Plech s pletenkami vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu vylejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, vytiahneme spodný plech a dopečieme 15-20 minút do zlatista. Upečené necháme vychladnúť na mriežke.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.