
Bezlepkové pečené šišky
Suroviny
- 420 g Bakery mix Liana
- 400 ml vlažné mlieko
- 30 g čerstvé droždie
- 50 g cukor
- 2 ks žĺtky
- 50 g maslo alebo bravčová masť
- ½ kávovej lyžičky soľ
- 2 kávové lyžičky Citrónová poleva Liana
Dodatky
- roztopené maslo na potretie
- práškový cukor na posypanie
- džem alebo lekvár
1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka ,1 lyžičky cukru a droždia.
2. Do misky nasypeme múku, soľ, cukor a žĺtky.
3. Prilejeme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko.
4. Spracujeme cesto bud ručne alebo kuchynským robotom, nakoniec prilejeme roztopené nie horúce maslo alebo masť a premiesime.
5. Zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút, cesto nám zdvojnásobí objem.
6. Preložíme na jemne pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm .
7. Na cesto dáme kôpky lekváru, zakryjeme cestom a pomúčeným pohárom vykrojíme okrúhle plnené šišky. Z časti cesta môžeme pripraviť ako pečené buchty.
8. V ruke vyhladíme a uložíme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech.
9. Môžeme pred pečením potrieť olejom. Pečieme pri teplote 180st asi 15 minút jemne dozlatista.
10. Horúce potrieme maslom a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Suroviny
- 420 g Bakery mix Liana
- 400 ml vlažné mlieko
- 30 g čerstvé droždie
- 50 g cukor
- 2 ks žĺtky
- 50 g maslo alebo bravčová masť
- ½ kávovej lyžičky soľ
- 2 kávové lyžičky Citrónová poleva Liana
Dodatky
- roztopené maslo na potretie
- práškový cukor na posypanie
- džem alebo lekvár
Produkty k receptu