Bezlepkové orechové úliky

  • Recept vhodný na sviatky ako sú Vianoce či Veľká noc. Pridaním nášho Kakaa Liana Exclusive docielite krásne tmavé úliky. Hniezda môžete poliať aj farebnými polevami
pre recept na Bezlepkové kokosové mini úliky kliknite sem.
Bezlepkové orechové úliky
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

50 ks bezlepkových piškót okrúhlych podľa nášho receptu na Bezlepkové piškóty
250 g mleté orechy
250 g práškový cukor
1 ks vajce
 
Plnka:
125 g maslo
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
125 g práškový cukor
rumová esencia
 
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 70%, 60% alebo 45%
50 g rastlinný tuk na polevy

 


 

 

 

 

Postup

  1. 1.     Do misky dáme orechy a cukor, pridáme vajce a vypracujeme hmotu.
  2. 2.     Urobíme plnku z masla, cukru, kakaa a esencie tak, že  ručne alebo mixérom vyšľaháme.
  3. 3.     Z orechovej hmoty odoberieme kúsok. Urobíme guľku, ktorú obalíme v práškovom cukre.
  4. 4.     Guličku natlačíme do formičky na úlik, palcom zatlačíme a urobíme jamku.
  5. 5.     Do jamky dáme plnku a zakryjeme piškótou, pritlačíme prstami.
  6. 6.     Vyklopíme na tácku a okraje dobre zahladíme na piškótu.
  7. 7.     Rozpustíme čokoládu s rastlinným tukom na polevy nad parou a polejeme úliky.
  8. 8.     Necháme stuhnúť.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.