Tradičné bezlepkové orechové rožteky

1:30 (h:m)
1:50 (h:m)
Porcie: 30 (ks)
Vianočná orechová klasika, ktorá zmizne ihneď zo stola.
Ingrediencie
Cesto
Na obaľovanie

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup

1. Z uvedených surovín ručne vypracujeme cesto. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cca 1 hodinu odležať v chladničke.

2. Cesto rozdelíme na menšie časti a ručne ušúľame a pokrájame na 8 cm kúsky. Vytvarujeme do tvaru rožtekov a uložíme na plech na pečenie. Pečieme v rúre pri 170°C 15 - 20 minút.

3. Obalíme v zmesi vanilínového a práškového cukru.

Tip:
Vajíčko môžeme vynechať a ako náhradu pridáme asi 10 g masla navyše alebo 1-2 lyžice mlieka.

Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Veronika G. 16.12.2025
Eva . 05.12.2025
Piekavala som pravidelne tá vôňa fascinovala,ale nemám orechy vlašské a už mňa to ani nebaví ani,som už stará decká si upecu a ja si kúpim Marlenku a perník plnený a stačí a ľúbim to bavivalo mňa to príjemné sviatky Vianočné prajem ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Ingrediencie
Cesto
Na obaľovanie

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.