Bezlepkové orechové rožky

Bezlepkové orechové rožky

Trvanie: 01:00 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Vhodné pre deti na desiatu
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 2 vajíčka
  • 250 ml mlieko
  • 15 g droždie
  • 1 PL cukor ( na kvások)
  • 50 ml olej
  • 50 g kyštálový cukor
Orechová plnka

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Urobíme kvások z vlažného mlieka, cukru a nadrobeného droždia. Ak droždie vypláva na povrch tak kvások môžeme použiť

2. Do misky nasypeme zmes Bakery mix, cukor, vajíčka, olej a nakoniec kvások. Mixérom vypracujeme jemné cesto a necháme vykysnúť 40 minút

3. Po uplynutí doby si vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na 6 dielov radielkom. Na vonkajší okraj každého dielika dáme plnku a stočíme smerom dnu, aby vznikol rožtek. Preložíme na vymastený plech a necháme podkysnúť 20 minút.

4. Podkysnuté cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C 20-25 minút.

Postup plnky:

1. Mlieko zohrejeme, pridáme cukor. Keď mlieko začne vrieť vysypeme orechy a odstavíme.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 2 vajíčka
  • 250 ml mlieko
  • 15 g droždie
  • 1 PL cukor ( na kvások)
  • 50 ml olej
  • 50 g kyštálový cukor
Orechová plnka

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné