Bezlepkové orechové rožky
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 vajíčka
- 250 ml mlieko
- 15 g droždie
- 1 PL cukor ( na kvások)
- 50 ml olej
- 50 g kyštálový cukor
Orechová plnka
- 100 g orechy
- 80 g kryštálový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 50 ml mlieko
1. Urobíme kvások z vlažného mlieka, cukru a nadrobeného droždia. Ak droždie vypláva na povrch tak kvások môžeme použiť
2. Do misky nasypeme zmes Bakery mix, cukor, vajíčka, olej a nakoniec kvások. Mixérom vypracujeme jemné cesto a necháme vykysnúť 40 minút
3. Po uplynutí doby si vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na 6 dielov radielkom. Na vonkajší okraj každého dielika dáme plnku a stočíme smerom dnu, aby vznikol rožtek. Preložíme na vymastený plech a necháme podkysnúť 20 minút.
4. Podkysnuté cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C 20-25 minút.
Postup plnky:
1. Mlieko zohrejeme, pridáme cukor. Keď mlieko začne vrieť vysypeme orechy a odstavíme.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 vajíčka
- 250 ml mlieko
- 15 g droždie
- 1 PL cukor ( na kvások)
- 50 ml olej
- 50 g kyštálový cukor
Orechová plnka
- 100 g orechy
- 80 g kryštálový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 50 ml mlieko
Produkty k receptu