Bezlepkové orechové fornetti

  • Orechová plnka je úplná cukrová bomba, ktorú vyrovnáva neutrálne cesto.
Bezlepkové orechové fornetti
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
200 g rastlinný tuk
200 ml vlažné mlieko
1 kocka droždie
2 PL cukor
 
Plnka:
200 g cukor práškový
180 g mleté vlašské orechy
3 ks bielky
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
žĺtok + trochu mlieka na potretie
nasekané lieskové oriešky na posypanie 

Postup

1. Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý po napučaní dáme s ostatnými surovinami do kuchynského robota a vypracujeme cesto.
 
2. Bielky vyšľaháme do tuha a vareškou vmiešame orechy zmiešané s práškovým cukrom.
 
3. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a premiesime cesto. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme rovnaké pláty. Jeden plát natrieme pripravenou orechovou plnkou a prikryjeme druhým plátom. Žĺtok rozmiešame s trochou mlieka a potrieme vrch cesta. Posypeme nasekanými orechami. Nakrájame na trojuholníčky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 20 minút podkysnúť. 
 
4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút.
 
Dobrý tip:
Vypracované cesto nenechávame kysnúť - budeme s ním ihneď pracovať.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.