Bezlepkové orechové fornetti
Ingrediencie
Cesto:
300 g Bakery mix Liana
200 g rastlinný tuk
200 ml vlažné mlieko
1 kocka droždie
2 PL cukor
Plnka:
200 g cukor práškový
180 g mleté vlašské orechy
3 ks bielky
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
žĺtok + trochu mlieka na potretie
nasekané lieskové oriešky na posypanie
Postup
1. Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý po napučaní dáme s ostatnými surovinami do kuchynského robota a vypracujeme cesto.
2. Bielky vyšľaháme do tuha a vareškou vmiešame orechy zmiešané s práškovým cukrom.
3. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a premiesime cesto. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme rovnaké pláty. Jeden plát natrieme pripravenou orechovou plnkou a prikryjeme druhým plátom. Žĺtok rozmiešame s trochou mlieka a potrieme vrch cesta. Posypeme nasekanými orechami. Nakrájame na trojuholníčky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 20 minút podkysnúť.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút.
Dobrý tip:
Vypracované cesto nenechávame kysnúť - budeme s ním ihneď pracovať.