Bezlepkové moravské koláče

  • Tradičné moravské koláče naplnené tvarohovou plnkou a posypané nezameniteľnou mrveničkou, ktorá dodáva koláčikom tú správnu chuť a šmrnc.
Bezlepkové moravské koláče
  • 76
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g kryštálový cukor
1 ks vajce
280 - 300 ml mlieko
15 g čerstvé droždie
50 g roztopená bravčová masť alebo olej
 
Tvarohová plnka:
125 g tvaroh
1 ks bielok 
3 PL cukor
½ vrecka Vanilínový cukor Liana
 
Mrvenička:
40 g Bakery mix Liana
25 - 30 ml olej
35 g kryštálový cukor
 
Dodatky:
žĺtok na potretie
20 KL slivkový lekvár
 
 

 

 

 

Postup

1. Pripravíme kvások zo 100 ml mlieka, droždia a cukru. Necháme 10 minút napeniť.
 
2. Do misky nasypeme Bakery mix Liana, vajce, pripravený kvások z droždia a zvyšné mlieko. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami a nakoniec pridáme bravčovú masť alebo olej. Cesto necháme prikryté kysnúť 30 minút.
 
3. Na pomúčenej silikónovej podložke rozvaľkáme cesto. Rozdelíme na štvorčeky a naplníme tvarohovou plnkou. Zabalíme do buchtičky a uložíme na naolejovaný plech. Necháme podkysnúť 10 - 20 minút.
 
4. Mrveničku pripravíme zmiešaním Bakery mix Liana, cukru a oleja.
 
5. Do nakysnutých moravských koláčikov urobíme prstom jamku a naplníme slivkovým lekvárom. Okraje potrieme žĺtkom a posypeme mrveničkou. Pečieme pri 190°C cca 12 minút.
 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

76
Počet hodnotení: 15
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.