Bezlepkové marlenkové palacinky
- 2 ks vajce
- 250 g Cake mix Liana
- 50 g mleté vlašské orechy
- 3 PL olej
- 2 PL med
- 1 Pl cukor
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 400 ml perlivá minerálka
- 350 ml mlieko
- štipka soli
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
Plnka
- 180 g zahustené nesladené mlieko
- 30 g Puding Vanilka Liana
- 100 ml mlieko
- 3 PL med
- 120 g maslo
- 150 g rastlinná šľahačka
Ďalej potrebujeme
- olej na vymastenie panvice
- Kakao tmavé Liana na posypanie
- Všetky suroviny na cesto vymiešame do hladkej zmesi. Necháme cca 10 minút odstáť. Na rozpálenej, olejom vymastenej panvici upečieme palacinky.
- Nad parou si zohreme zahustené mlieko, pridáme pudingový prášok rozmiešaný s mliekom a miešame, kým nevznikne hustý krém. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Do vychladnutého krému zašľaháme zmäknuté maslo spolu s medom. Nakoniec vmiešame ušľahanú šľahačku. Palacinky natrieme krémom, zrolujeme a necháme v chladničke aspoň pol hodiny.
- Pred podávaním posypeme kakaom.
- 2 ks vajce
- 250 g Cake mix Liana
- 50 g mleté vlašské orechy
- 3 PL olej
- 2 PL med
- 1 Pl cukor
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 400 ml perlivá minerálka
- 350 ml mlieko
- štipka soli
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
Plnka
- 180 g zahustené nesladené mlieko
- 30 g Puding Vanilka Liana
- 100 ml mlieko
- 3 PL med
- 120 g maslo
- 150 g rastlinná šľahačka
Ďalej potrebujeme
- olej na vymastenie panvice
- Kakao tmavé Liana na posypanie
Produkty k receptu