Bezlepkové makovky
- 300 g Bakery mix Liana
- 70 g kryštálový cukor
- 100 ml voda
- ½ PL psylium (nemusíte pridávať, zmes Bakery mix ho už obsahuje)
- 200 ml vlažné sójové mlieko alebo kravské mlieko
- ½ kocky droždia
- 50 g rozpustený kokosový tuk alebo maslo
- 1 ks vajce
Dodatočné ingrediencie
- na potretie vajíčko s troškou mlieka + mak
1. Do 100 ml vody dáme napučať psylium, necháme postáť cca 20 minút.
2. Do vlažného mlieka odoberieme polievkovú lyžicu cukru a rozmiešame s droždím. Necháme kvások nakysnúť.
3. Všetky ostatné suroviny dáme do kuchynského robota, pridáme napučané psylium, kvások a vymiešame.
4. Necháme kysnúť asi 1 hodinu v teple.
5. Dosku posypeme múkou, cesto rozdelíme na 6 častí, z ktorých vypracujeme bochníčky. 1 kus cca 130 gramov.
6. Z bochníčkov vytvarujeme rožteky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ich kysnúť 20 minút.
7. Pred pečením rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom s troškou sójového mlieka a posypeme celým makom.
8. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
- 300 g Bakery mix Liana
- 70 g kryštálový cukor
- 100 ml voda
- ½ PL psylium (nemusíte pridávať, zmes Bakery mix ho už obsahuje)
- 200 ml vlažné sójové mlieko alebo kravské mlieko
- ½ kocky droždia
- 50 g rozpustený kokosový tuk alebo maslo
- 1 ks vajce
Dodatočné ingrediencie
- na potretie vajíčko s troškou mlieka + mak
Produkty k receptu