Bezlepkové makové linecké kolieska
Ingrediencie
Cesto:
320 g Universal mix Liana
120 g mletý mak
120 g práškový cukor
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
180 g zmäknutý rastlinný tuk
2 žĺtky
Plnka:
čokoládovo - orieškový krém alebo džem
320 g Universal mix Liana
120 g mletý mak
120 g práškový cukor
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
180 g zmäknutý rastlinný tuk
2 žĺtky
Plnka:
čokoládovo - orieškový krém alebo džem
Postup
1. Zo všetkých surovín pripravíme cesto a odložíme ho cca na 60 minút do chladničky.
2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke na 0,5 cm hrúbku. Pomocou formičiek na vykrajovanie vykrojíme z cesta rôzne tvary. Plech vystelieme papierom na pečenie a linecké koláčiky upečieme pri 180 - 190°C 10 - 15 minút.
3. Vychladnuté linecké kolieska naplníme podľa chuti džemom alebo čokoládovo - orieškovým krémom, spojíme dve kolieska a posypeme cukrom.
Dobrý tip:
Cesto je dosť krehké, preto je lepšie ho vaľkať po častiach.