Bezlepkové mačacie jazýčky
Ingrediencie
Cesto:
220 g Cake mix Liana
100 g cukor práškový
130 g maslo
1,5 PL Kakao tmavé Liana
vajce
Krém:
200 g čokoládovo - orieškový krém
90 g maslo
Čokoládová poleva:
100 g Čokoláda 70% Liana
30 g tuk na polevy
Ďalej potrebujeme:
kokos na posyp
Cake mix Liana alebo ryžová múka Liana na podsypanie
Postup
1. V kuchynskom robote vymiešame suroviny na cesto. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
2. Cesto rozdelíme na 2 časti na pomúčenej pracovnej doske. Vyvaľkáme pláty s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme jazýčky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 8 minút. Necháme vychladnúť.
3. Čokoládu a rastlinný tuk roztopíme nad parou. Polovicu jazýčkov namáčame do čokolády z oboch koncov a posypeme kokosom. Necháme stuhnúť.
4. Čokoládovo - orieškový krém a maslo izbovej teploty vyšľaháme do jemného krému. Zdobiacim vreckom nanesieme krém na spodnú časť jazýčkov. Prikryjeme druhou časťou a necháme stuhnúť.