Bezlepkové lístkové cesto
Ingrediencie
Suroviny na 1 cesto :
250g tuk na pečenie
100g Bakery mix Liana
Suroviny na 2 cesto :
200g Cake mix Liana
100g Universal mix Liana
1 vajce
2 žĺtky
2 lyžice kyslá smotana
1 lyžica ocot
1/2 lyžičky soľ
150 ml mlieko
250g tuk na pečenie
100g Bakery mix Liana
Suroviny na 2 cesto :
200g Cake mix Liana
100g Universal mix Liana
1 vajce
2 žĺtky
2 lyžice kyslá smotana
1 lyžica ocot
1/2 lyžičky soľ
150 ml mlieko

Postup
- 1. Tuk na pečenie nakrájame na kocky a vložíme do Bakery mix. Spolu spracujeme na kocku, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a dáme na cca hodinu do chladničky.
- 2. Ručne vypracujeme druhé cesto. Preložíme na pracovnú podložku podsypanú Cake mix a spracujeme na hladké cesto. Zakryjeme miskou na 30 minút.
- 3. Od stredu vyvaľkáme von rohy a stred necháme vyšší. Z chladničky vytiahneme prvé cesto a položíme do stredu druhého cesta. Rohy preložíme na cesto a dáme schladiť na pol hodiny.
- 4. Valčekom poklepeme od stredu po okraje a potom jemne rozvaľkáme na 1 cm. Cesto poprekladáme a odložíme na 30 minút. Opäť cesto rozvaľkáme, poprekladáme a dáme na 30 minút schladiť.
- 5. Cesto ďalej použijeme podľa potreby, napríklad na krémeš z lístkového cesta, šamrole, štrúdľu, jablkové taštičky ....