Bezlepkové linecké s orieškovou penou
Cesto
- 150 g Cake mix Liana
- 20-30 g zmäknuté maslo
- 1 ks vajce
- 50 g cukor práškový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Orieškový sneh
- 1 ks bielok
- štipka soli
- 70 g cukor kryštálový
- 1-2 KL mleté orechy
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
- džem
- Cake mix, cukor, vajce a maslo ručne vypracujeme na cesto.
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor a miešame nad parou, kým sa cukor neroztopí a nevznikne pevná lesklá hmota.
- Cesto vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Vykrojíme kolieska, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- K bielkovému snehu primiešame orechy a pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou nanesieme na kolieska tak, aby v strede ostal priestor na džem. Pridáme obľúbený džem.
- Pečieme pri 175°C 12 minút.
Cesto
- 150 g Cake mix Liana
- 20-30 g zmäknuté maslo
- 1 ks vajce
- 50 g cukor práškový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Orieškový sneh
- 1 ks bielok
- štipka soli
- 70 g cukor kryštálový
- 1-2 KL mleté orechy
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
- džem
Produkty k receptu