Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
Cesto
- 200 g Universal mix Liana
- 1 ks vajce
- 1 KL soľ
- 70 ml voda
Plnka
- 500 g hovädzie mleté mäso
- 1 balenie pasterizované paradajky
- 2 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- oregano
- 1 KL soľ
- čierne korenie
Bešamel
- 600 ml mlieko
- 2 PL Universal mix Liana
- čierne korenie
- soľ
- 70 g maslo
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- tvrdý syr na postrúhanie
- 1. Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.
- 2. Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.
- 3. Medzitým pripravíme z uvedených surovín cesto na lasagne.
- 4. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a vyvaľkáme cesto na 2-3mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy.
- 5. Naolejujeme pekáč a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamel a prikryjeme druhým plátom cesta.
- 6. Postup zopakujeme 2-krát resp. ak všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.
- 7. Zapekaciu misu s lasagnami (16x23 cm) vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.
Postup bešamel:
- 1. Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix.
- 2. Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).
Cesto
- 200 g Universal mix Liana
- 1 ks vajce
- 1 KL soľ
- 70 ml voda
Plnka
- 500 g hovädzie mleté mäso
- 1 balenie pasterizované paradajky
- 2 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- oregano
- 1 KL soľ
- čierne korenie
Bešamel
- 600 ml mlieko
- 2 PL Universal mix Liana
- čierne korenie
- soľ
- 70 g maslo
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- tvrdý syr na postrúhanie
Produkty k receptu