Bezlepkové kváskové korene s cesnakom
1. deň
- 200 g Bread mix white Liana
- 260 g vlažná voda
- 1,5 lyžice kvások
2. deň
- 120 g Bread mix dark Liana
- 50 g voda
- 2 lyžice olej
- 1/2 kávovej lyžičky soľ
- 1 lyžica ľanové semienka
Na potretie
- 1 lyžica voda, 1 lyžica olivový olej, 1/4 kávová lyžička soľ, 1 kávová lyžička sušený cesnak, 1 kávová lyžička pizza korenie
1. Suroviny z 1. dňa zmiešame a necháme pri izbovej teplote kysnúť 12 hodín prikryté pod fóliou.
2. Na druhý deň pridáme k rozkvasu suroviny z 2. dňa a vypracujeme cesto. Dosku podľa potreby podsypávame zmesou Bread mix white.
3. Cesto rozdelíme na 3 bochníky (každý cca 230 g).
4. Vytvarujeme valce a stočíme z obidvoch koncov, aby vznikli tzv. potočené korene.
5. Vložíme do formy na bagety alebo len voľne na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme prikryté kysnúť 5- 6 hodín.
6. Rúru vyhrejeme na 230°C. Na spodok do rúry vložíme plech, ktorý poslúži na záparu.
7. Cesnakové korene postriekame vodou, položíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme vriacu vodu, aby sa v rúre vytvorila para a pečieme 15 minút.
8. Teplotu stiahneme na 200°C, vytiahneme spodný plech a pečieme 25 minút.
9. Pripravíme si zmes na potretie. Vodu, olej, cesnak, soľ a korenie na pizzu zmiešame v miske. 7 minút pred koncom pečenia potrieme pečivo touto pripravenou zmesou a postriekame vodou.
10. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrý tip:
Podávame k nátierke, k šalátu alebo ku polievke.
1. deň
- 200 g Bread mix white Liana
- 260 g vlažná voda
- 1,5 lyžice kvások
2. deň
- 120 g Bread mix dark Liana
- 50 g voda
- 2 lyžice olej
- 1/2 kávovej lyžičky soľ
- 1 lyžica ľanové semienka
Na potretie
- 1 lyžica voda, 1 lyžica olivový olej, 1/4 kávová lyžička soľ, 1 kávová lyžička sušený cesnak, 1 kávová lyžička pizza korenie
Produkty k receptu