Bezlepkové kváskové chlebové misky

Bezlepkové kváskové chlebové misky

Trvanie: 18:00 (h:m) Porcie: 4 (ks)
Ak vás láka vyskúšať chlebové misky nech sa páči - pripravili sme pre vás recept. Do chlebových misiek môžeme servírovať všetko čo sa podáva s chlebom.

Bez lepku pre recept na Bezlepkové kváskové mini chlebíky

Ingrediencie
1. deň – rozkvas
2. deň
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Suroviny na rozkvas zmiešame v miske vareškou. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste postáť 12 hodín.

2. Nasledujúci deň v pohári rozmiešame vodu s chia semienkami a necháme v kľude cca 10 minút.

3. Pripravíme cesto v kuchynskom robote z rozkvasu z prvého dňa, pridáme Bread mix dark a white, soľ, vodu s chia semienkami a necháme miešať cca 5-7 minút. Do vymiešaného cesta vmiešame bravčovú masť a znovu necháme pár minút miešať. Cesto trochu pomúčime a necháme v plastovej miske prikryté kysnúť cca 3 hodiny.

4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme bochník. Rozdelíme ho na 4 časti a každú časť ešte premiesime. Vytvarujeme malé bochníčky, ktoré pomúčime zo všetkých strán a necháme kysnúť 2 hodiny. Na konečné kysnutie môžeme použiť ošatky alebo formy, prípadne necháme voľne na papieri na pečenie na ktorom budeme piecť.

5. Do rúry vložíme plech na pečenie a na dno položíme druhý plech na záparu a vyhrejeme na 240°C. Dáme zovrieť 250 ml vody. Bochníčky narežeme, pokropíme vodou, preložíme na vyhriaty plech, do spodného plechu vylejeme vriacu vodu a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vyberieme a znovu postriekame vodou. Pečieme 25 minút. Asi 10 minút pred koncom pečenia ešte raz postriekame vodou. Upečené bochníčky necháme vychladnúť na mriežke.

6. Pred podávaním zrežeme vrch, vydlabeme dieru a naplníme. Steny bochníčka nenecháme úplne tenké, aby sa neroztrhol a nepremokol, keď naservírujeme horúce jedlo.

Dobrý tip:
V chlebových miskách môžeme podávať hustú krémovú polievku, kapustovú polievku, prípadne mäso so zeleninou alebo guláš.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň – rozkvas
2. deň
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné