Bezlepkové kokosové ježe

  • Jednoduchá, rýchla, lacná vianočná klasika, ktorá ostane dlhóóóóóóóó šťavnatá
Bezlepkové kokosové ježe
  • 65
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

400 g Cake mix Liana

250 g práškový cukor

3 celé vajcia

5 lyžíc med

½ kávovej lyžičky Sóda bikarbóna Liana

100 g rastlinný tuk 

 

Poleva:

250 g rastlinný tuk

200 ml rum alebo pár kvapiek rumovej arómy

2 -3 lyžice Kakao tmavé Liana 

220 g práškový cukor

10 PL mlieko

 

Dodatky:

300 g kokos na obaľovanie

Plech: 24 x 37 cm

 

 

 

Postup

1.     V kuchynskom robote zmiešame suroviny na cesto. 15 minút spracujeme cesto na hladkú masu.
 
2   Plech vymažeme maslom a vysypeme zmesou Cake mix. Cesto rozotrieme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C  20-25 minút do zlatista.
 
3.    Pokrájame na menšie obdĺžniky.
 
 
Postup poleva:
1.     Nad parou rozpustíme rastlinný tuk, pridáme cukor, rum, kakao, mlieko a dobre premiešame.
 
2.     V kakaovej zmesi namáčame po jednotlivé kúsky, pootáčame zo všetkých strán a obalíme v kokose.

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

65
Počet hodnotení: 7
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.