Bezlepkové kokosové ježe
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 250 g práškový cukor
- 3 celé vajcia
- 5 lyžíc med
- ½ kávovej lyžičky Sóda bikarbóna Liana
- 100 g rastlinný tuk
Poleva
- 250 g rastlinný tuk
- 200 ml rum alebo pár kvapiek rumovej arómy
- 2 -3 lyžice Kakao tmavé Liana
- 220 g práškový cukor
- 10 PL mlieko
Dodatky
- 300 g kokos na obaľovanie
- Plech 24 x 37 cm
1. V kuchynskom robote zmiešame suroviny na cesto. 15 minút spracujeme cesto na hladkú masu.
2. Plech vymažeme maslom a vysypeme zmesou Cake mix. Cesto rozotrieme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 20-25 minút do zlatista.
3. Pokrájame na menšie obdĺžniky.
Postup poleva:
1. Nad parou rozpustíme rastlinný tuk, pridáme cukor, rum, kakao, mlieko a dobre premiešame.
2. V kakaovej zmesi namáčame po jednotlivé kúsky, pootáčame zo všetkých strán a obalíme v kokose.
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 250 g práškový cukor
- 3 celé vajcia
- 5 lyžíc med
- ½ kávovej lyžičky Sóda bikarbóna Liana
- 100 g rastlinný tuk
Poleva
- 250 g rastlinný tuk
- 200 ml rum alebo pár kvapiek rumovej arómy
- 2 -3 lyžice Kakao tmavé Liana
- 220 g práškový cukor
- 10 PL mlieko
Dodatky
- 300 g kokos na obaľovanie
- Plech 24 x 37 cm
Produkty k receptu