Bezlepkové kokosové ježe
Ingrediencie
Cesto:
400 g Cake mix Liana
250 g práškový cukor
3 celé vajcia
5 lyžíc med
½ kávovej lyžičky Sóda bikarbóna Liana
100 g rastlinný tuk
Poleva:
250 g rastlinný tuk
200 ml rum alebo pár kvapiek rumovej arómy
2 -3 lyžice Kakao tmavé Liana
220 g práškový cukor
10 PL mlieko
Dodatky:
300 g kokos na obaľovanie
Plech: 24 x 37 cm
Postup
1. V kuchynskom robote zmiešame suroviny na cesto. 15 minút spracujeme cesto na hladkú masu.
2. Plech vymažeme maslom a vysypeme zmesou Cake mix. Cesto rozotrieme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 20-25 minút do zlatista.
3. Pokrájame na menšie obdĺžniky.
Postup poleva:
1. Nad parou rozpustíme rastlinný tuk, pridáme cukor, rum, kakao, mlieko a dobre premiešame.
2. V kakaovej zmesi namáčame po jednotlivé kúsky, pootáčame zo všetkých strán a obalíme v kokose.