Bezlepkové kardinál rezy s ovocím a krémom z bielej čokolády

  • Kardinál rezy znejú vznešene, a aj tak chutia, no ich príprava je vskutku jednoduchá.
Bezlepkové kardinál rezy s ovocím a krémom z bielej čokolády
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

10 ks vajce
340 g cukor kryštálový
10 g Zlatý krém Liana
20 g Vanilínový cukor Liana
60 g Cake mix Liana
 
Krém:
350 ml rastlinná smotana na šľahanie
150 g Čokoláda BIELA Liana
250 g mascarpone
 
Ďalej potrebujeme:
ovocie
džem/ovocie v želé
Dekoračný bezlepkový nerozpustný práškový cukor Liana

Postup

1. 8 bielkov vyšľaháme dotuha, postupne pridávame 210 g kryštálového cukru a na záver zašľaháme Zlatý krém.
 
2. K 8 žĺtkom pridáme 2 celé vajcia a šľaháme do peny. Postupne pridávame zvyšný krýštálový a vanilínový cukor. Ručne vmiešame Cake mix Liana.
 
3. Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame pásy snehu a cesta na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa pásy striedali.
 
4. Pečieme na 170-180°C 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
 
5. Čokoládu roztopíme v mikrovlnnej rúre v 15 sekundových intervaloch.
 
6. Výšľaháme smotanu, do ktorej postupne pridáme mascarpone a vychladnutú roztopenú čokoládu.
 
7. Korpus rozdelíme na polovicu. Jednu čast preložíme na podložku, druhú zatiaľ odložíme. Korpus na podložke naplníme krémom, džemom alebo ovocím v želé a čerstvým ovocím. Prikryjeme odloženým korpusom, pocukrujeme alebo dozdobíme podľa fantázie.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.