Bezlepkové karamelovo-škoricové sušienky
Karamel
- 60 ml voda
- 125 g cukor kryštálový
- 60 ml smotana na šľahanie
- 40 g maslo
- morská soľ podľa chuti
- 1-1,5 KL Škorica mletá Liana
Sušienky
- vychladnutý karamel
- 75 g Cake mix Liana
- 75 g Universal mix Liana
- 20 g zmäknuté maslo
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- Vodu s cukrom zohrievame na vyššej teplote. Keď cukor začne karamelizovať, teplotu znížime na polovicu.
- Karamel odstavíme po dosiahnutí požadovanej farby. Pomaly prilejeme smotanu na šľahanie. Zohrievame na nízkej teplote, aby sa roztopili hrudky. Pridáme maslo, soľ a škoricu. Necháme vychladnúť.
- Ručne spracujeme cake mix, universal mix, maslo a vychladnutý karamel. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke.
- Vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej podložke. Porežeme na obdĺžniky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo teflónovou podložkou na pečenie.
- Bezlepkové sušienky ozdobíme pomocou pečiatky na sušienky. Pečieme cca 12-15 minút pri 180°C.
- Z plechu odstraňujeme až vychladnuté sušienky.
Karamel
- 60 ml voda
- 125 g cukor kryštálový
- 60 ml smotana na šľahanie
- 40 g maslo
- morská soľ podľa chuti
- 1-1,5 KL Škorica mletá Liana
Sušienky
- vychladnutý karamel
- 75 g Cake mix Liana
- 75 g Universal mix Liana
- 20 g zmäknuté maslo
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu