Bezlepkové karamelovo-škoricové sušienky
Ingrediencie
Karamel:
60 ml voda
125 g cukor kryštálový
60 ml smotana na šľahanie
40 g maslo
morská soľ podľa chuti
1-1,5 KL Škorica mletá Liana
Sušienky:
vychladnutý karamel
75 g Cake mix Liana
75 g Universal mix Liana
20 g zmäknuté maslo
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na podsypanie
Postup
1. Vodu s cukrom zohrievame na vyššej teplote. Keď cukor začne karamelizovať, teplotu znížime na polovicu.
2. Karamel odstavíme po dosiahnutí požadovanej farby. Pomaly prilejeme smotanu na šľahanie. Zohrievame na nízkej teplote, aby sa roztopili hrudky. Pridáme maslo, soľ a škoricu. Necháme vychladnúť.
3. Ručne spracujeme cake mix, universal mix, maslo a vychladnutý karamel. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke.
4. Vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej podložke. Porežeme na obdĺžniky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo teflónovou podložkou na pečenie.
5. Sušienky ozdobíme pomocou pečiatky na sušienky. Pečieme cca 12-15 minút pri 180°C.
6. Z plechu odstraňujeme až vychladnuté sušienky.