Bezlepkové hrnčekové čokoládové rezy
Cesto
- 6 vajcia
 - 3/4 hrnčeka kryštálový cukor
 - 1 hrnček Cake mix Liana
 - 3 PL Kakao tmavé Liana
 - 1/2 hrnčeka olej
 - 1/2 hrnčeka uvarená káva
 - 1/3 hrnčeka vaječný likér
 
Plnka
- 0,5 l mlieka
 - 1 ks Puding tmavá alebo mliečna čokoláda Liana
 - 2-3 PL kryštálový cukor alebo podľa chuti
 - pol lyžice Kakao tmavé Liana
 - 125 g rastlinný tuk
 
Šľahačka
- 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 150 ml mlieko
 - 40-80 g cukor alebo podľa chuti
 - 30 g Stabilizátor šľahačky neutral Liana
 
Dodatky
- jahody v želé
 - na posypanie Čokoláda 70% Liana
 - plech 36x24 cm
 
1. Vyšľaháme vajcia. Neskôr pridáme cukor a vyšľaháme na nadýchanú hmotu. V druhej miske zmiešame Cake mix s Kakaom tmavým a preosejeme k vyšľahaným vajciam. Pridáme olej, uvarenú kávu a likér. Zľahka premiešame. 
2. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme cca 20 minút pri 180°C. Upečené a vychladnuté cesto prerežeme pozdĺžne na 2 časti. 
3. Pripravíme plnku. V mlieku uvaríme puding spolu s cukrom a kakaom. Necháme vychladnúť. Do rastlinného tuku izbovej teploty zašľaháme vychladnutý puding. 
4. Spodnú časť korpusu potrieme jahodami v želé a na nich navrstvíme plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme po celej časti cesta. Prikryjeme druhou časťou cesta. Mlieko, Šľahačkové potešenie, cukor a stabilizátor šľahačky vyšľaháme na hustú šľahačku. Navrstvíme na vrch druhej časti cesta a posypeme nastrúhanou čokoládou. 
5. Uložíme do chladničky stuhnúť a podávame. 
Cesto
- 6 vajcia
 - 3/4 hrnčeka kryštálový cukor
 - 1 hrnček Cake mix Liana
 - 3 PL Kakao tmavé Liana
 - 1/2 hrnčeka olej
 - 1/2 hrnčeka uvarená káva
 - 1/3 hrnčeka vaječný likér
 
Plnka
- 0,5 l mlieka
 - 1 ks Puding tmavá alebo mliečna čokoláda Liana
 - 2-3 PL kryštálový cukor alebo podľa chuti
 - pol lyžice Kakao tmavé Liana
 - 125 g rastlinný tuk
 
Šľahačka
- 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 150 ml mlieko
 - 40-80 g cukor alebo podľa chuti
 - 30 g Stabilizátor šľahačky neutral Liana
 
Dodatky
- jahody v želé
 - na posypanie Čokoláda 70% Liana
 - plech 36x24 cm
 
Produkty k receptu