Bezlepkové helenské rožky
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 60 g maslo
- 50 g cukor práškový
- 30 g bravčová masť
- ½ kocky droždie
- kôra z ½ citróna
- štipka soli
Kokosová plnka
- 2 PL kokos
- 2 PL cukor práškový
Kakaová plnka
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL cukor práškový
Rozvar
- 50 ml voda
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a rozdrobeného droždia. Kvások necháma 10 - 15 minút vzísť. Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny na cesto spolu s nakysnutým kváskom z droždia, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme cca 45 minút kysnúť.
- Na pomúčenej doske vypracujeme z cesta bochník, ktorý rozdelíme na 16 častí. Z každej vypracujeme guľočku vo veľkosti pingpongovej loptičky. Každú guľôčku vyvaľkáme na tenký trojuholník. Polovicu rožkov posypeme kokosovou plnkou a druhú polovicu kakaovou. Naplnené trojuholníky zmotáme do tvaru rožka.
- Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme cca 20 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 20 minút.
- Počas pečenia rožkov si pripravíme rozvar. Do malého hrnca vložíme všetky suroviny na rozvar, zmiešame a varíme cca 5 minút, kým nevznikne hustý sirup. Ihneď po upečení potrieme rožky pripraveným rozvarom.
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 60 g maslo
- 50 g cukor práškový
- 30 g bravčová masť
- ½ kocky droždie
- kôra z ½ citróna
- štipka soli
Kokosová plnka
- 2 PL kokos
- 2 PL cukor práškový
Kakaová plnka
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL cukor práškový
Rozvar
- 50 ml voda
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
- Ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu