Bezlepkové grissini
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 10 g čerstvé droždie
- 200 g Bread mix dark Liana
- 1 lyžička soľ
- 20 g roztopené maslo
- 30 ml olivový olej
- 50 ml vlažná voda
- 20 g údený nastrúhaný syr
- na posypanie ľanové a sezamové semienka
- na potretie olivový olej
- na podsypanie ryžová múka Liana
Dressing
- 1 kyslá smotana
- 2 strúčiky cesnaku
- sušený kôpor
- Vlažnú vodu, cukor a droždie zmiešame a necháme 10-15 minút postáť.
- Vzídený kvások zmiešame s ostatnými surovinami v kuchynskom robote a hákom vymiešame kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
- Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku posypanú ryžovou múkou a rozdelíme na 16 častí. Z každej časti vymiesime malú guľôčku a vytvarujeme tyčinku. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a posypeme ľanovými a sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C cca 25 minút.
- K tyčinkám sa výborne hodí cesnakový dressing, ktorý pripravíme zmiešaním smotany, pretlačeného cesnaku a kôpru. Môžeme pridať chilli papričku, cibuľku atď.
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 10 g čerstvé droždie
- 200 g Bread mix dark Liana
- 1 lyžička soľ
- 20 g roztopené maslo
- 30 ml olivový olej
- 50 ml vlažná voda
- 20 g údený nastrúhaný syr
- na posypanie ľanové a sezamové semienka
- na potretie olivový olej
- na podsypanie ryžová múka Liana
Dressing
- 1 kyslá smotana
- 2 strúčiky cesnaku
- sušený kôpor
Produkty k receptu