Bezlepkové gapeľské koláče
Cesto
- 50 g cukor kryštálový
 - 250 ml vlažná voda/mlieko
 - 15 g droždie
 - 300 g Bakery mix Liana
 - 1 ks vajce
 - 50 ml olej
 
Náplň
- slivkový lekvár
 - 1 vrecko Škoricový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajce s trochou mlieka
 - 1 vrecko Škoricový cukor Liana na posypanie
 - voda
 
- Zo 100 ml mlieka/vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
 - Bakery mix, vajce, kvások a zvyšné mlieko/vodu miesime mixérom s hnetacími metličkami. Na konci miesania pridáme olej a dôkladne premiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 20 minút vykysnúť.
 - Cesto spracujeme na pomúčenej pracovnej doske a vyvaľkáme na hrúbku 50 mm. Natrieme slivkovým lekvárom, posypeme škoricovým cukrom a 3-krát preložíme. Pomúčeným nožom pokrájame na 4 cm pásy. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme 15 minút podkysnúť.
 - Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka, posypeme škoricovým cukrom a postriekame vodou. Pečieme pri 180°C 10-15 minút.
 - Ešte horúce koláče postriekame vodou a necháme vychladnúť.
 
Cesto
- 50 g cukor kryštálový
 - 250 ml vlažná voda/mlieko
 - 15 g droždie
 - 300 g Bakery mix Liana
 - 1 ks vajce
 - 50 ml olej
 
Náplň
- slivkový lekvár
 - 1 vrecko Škoricový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajce s trochou mlieka
 - 1 vrecko Škoricový cukor Liana na posypanie
 - voda
 
Produkty k receptu