![Bezlepkové gapeľské koláče Bezlepkové gapeľské koláče](/thumbs/800x490-dropwatermark-80/2296-4732-img-9842.jpg)
Bezlepkové gapeľské koláče
Cesto
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažná voda/mlieko
- 15 g droždie
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 ml olej
Náplň
- slivkový lekvár
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajce s trochou mlieka
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana na posypanie
- voda
- Zo 100 ml mlieka/vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
- Bakery mix, vajce, kvások a zvyšné mlieko/vodu miesime mixérom s hnetacími metličkami. Na konci miesania pridáme olej a dôkladne premiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 20 minút vykysnúť.
- Cesto spracujeme na pomúčenej pracovnej doske a vyvaľkáme na hrúbku 50 mm. Natrieme slivkovým lekvárom, posypeme škoricovým cukrom a 3-krát preložíme. Pomúčeným nožom pokrájame na 4 cm pásy. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme 15 minút podkysnúť.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka, posypeme škoricovým cukrom a postriekame vodou. Pečieme pri 180°C 10-15 minút.
- Ešte horúce koláče postriekame vodou a necháme vychladnúť.
Cesto
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažná voda/mlieko
- 15 g droždie
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 ml olej
Náplň
- slivkový lekvár
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajce s trochou mlieka
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana na posypanie
- voda
Produkty k receptu