Bezlepkové gapeľské koláče

  • Ak ochutnáte tieto Bezlepkové gapeľské koláče, už nikdy nebudete chcieť tie z obchodu.
Pre recept na Bezlepkové a bezmliečne gápeľské koláče kliknite sem.
Bezlepkové gapeľské koláče
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
50 g cukor kryštálový
250 ml vlažná voda/mlieko
15 g droždie
300 g Bakery mix Liana
1 ks vajce
50 ml olej
 
Náplň:
slivkový lekvár
1 vrecko Škoricový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme:
rozšľahané vajce s trochou mlieka
1 vrecko Škoricový cukor Liana na posypanie
voda

Postup

1. Zo 100 ml mlieka/vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. 
 
2.  Bakery mix, vajce, kvások a zvyšné mlieko/vodu miesime mixérom s hnetacími metličkami. Na konci miesania pridáme olej a dôkladne premiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 20 minút vykysnúť.
 
3. Cesto spracujeme na pomúčenej pracovnej doske a vyvaľkáme na hrúbku 50 mm. Natrieme slivkovým lekvárom, posypeme škoricovým cukrom a 3-krát preložíme. Pomúčeným nožom pokrájame na 4 cm pásy. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme 15 minút podkysnúť.
 
4. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka, posypeme škoricovým cukrom a postriekame vodou. Pečieme pri 180°C 10-15 minút.
 
5. Ešte horúce koláče postriekame vodou a necháme vychladnúť.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.