Bezlepkové donuty

  • Ako najjednoduchšie potešiť všetky deti naraz? Pripravte im obľúbené Bezlepkové donuty.
Bezlepkové donuty
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bakery mix Liana
50 g cukor práškový
15 g droždie
250 ml teplá voda/mlieko
1 ks vajce
2 PL olej
1 KL rum/rumová aróma
 
Čokoládové polevy:
Biela čokoláda Liana
Čokoláda Liana 70%
stužený tuk
 
Ďalej potrebujeme:
olej na vyprážanie
cukrárske posypy

 

Postup

1. V mise s Bakery mix si urobíme priehlbinu, do ktorej dáme 100 ml teplej vody/mlieka, polievkovú lyžicu cukru a droždie. Necháme asi 15 minút nakysnúť.
 
2. Do pripraveného kvásku pridáme zvyšné mlieko, vajce, zvyšný cukor, olej a rumovú arómu alebo rum. Dôkladne vymiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.
 
3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 100 mm a vykrajujeme kolieska s otvorom v strede. Prikryté fóliou necháme ešte 15 minút podkysnúť.
 
4. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
 
5. Čokolády so stuženým tukom roztopíme nad parou alebo v mikrovlnnej rúre v dvoch 30 sekundových intervaloch, medzi ktorými čokolády premiešame.
 
6. Donuty namáčame z jednej strany v čokoláde a zdobíme cukrárskymi posypmi podľa vlastnej fantázie.
 
Dobrý tip:
Cesto na bezlepkové donuty môžete použiť aj pri príprave klasických alebo plnených bezlepkových šišiek.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.