Bezlepkové domáce ravioli
Cesto
- 180 g Universal mix Liana
- 4 PL olivový olej
- 2 vajcia
Plnka
- 130 g listový špenát
- 70 g oravská slanina
- 50 g parmezán
- 1 strúčik cesnak
Omáčka
- 250 ml pasírované paradajky
- cibuľa
- olej
Ďalej potrebujeme
- soľ, bazalka, cukor, ocot na dochutenie
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na pomastenie hotových cestovín
- Vajíčka a olej rozmiešame v miske vidličkou a pomaly prisypeme Universal mix. Vareškou alebo rukou vypracujeme pružné cesto. Zabalíme do fólie a necháme oddýchnuť, kým pripravíme plnku a omáčku k raviolám.
- Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Pridáme na kúsky nakrájaný špenát, pretlačený cesnak a necháme orestovať. Do vychladnutej plnky primiešame nastrúhaný parmezán.
- Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme pasírované paradajky. Necháme zovrieť a dochutíme nakrájanou bazalkou, soľou, octom a cukrom.
- Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Obe časti vyvaľkáme na tenko, aby mali rovnaký tvar aj veľkosť. Na jednu časť cesta urobíme kôpky špenátovej plnky ďalej od seba a voľné miesta medzi plnkou potrieme vodou. Na takto pripravené cesto položíme druhé cesto a hranou dlane popritláčame v medzerách cesto k sebe. Radielkom pokrájame na štvorce a kraje cesta ešte popritláčame prstami, aby nevytiekla plnka. Ravioli varíme v osolenej vode cca 8 minút. Hotové vyberieme a pomastíme olejom. Podávame poliate omáčkou.
Dobrý tip:
Kôpky plnky dávame vždy pod seba s rovnakými medzerami.
Cesto
- 180 g Universal mix Liana
- 4 PL olivový olej
- 2 vajcia
Plnka
- 130 g listový špenát
- 70 g oravská slanina
- 50 g parmezán
- 1 strúčik cesnak
Omáčka
- 250 ml pasírované paradajky
- cibuľa
- olej
Ďalej potrebujeme
- soľ, bazalka, cukor, ocot na dochutenie
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na pomastenie hotových cestovín
Produkty k receptu