Bezlepkové domáce ravioli
Ingrediencie
Cesto:
180 g Universal mix Liana
4 PL olivový olej
2 vajcia
Plnka:
130 g listový špenát
70 g oravská slanina
50 g parmezán
1 strúčik cesnak
Omáčka:
250 ml pasírované paradajky
cibuľa
olej
Ďalej potrebujeme:
soľ, bazalka, cukor, ocot na dochutenie
ryžová múka Liana na podsypanie
olej na pomastenie hotových cestovín
Postup
1. Vajíčka a olej rozmiešame v miske vidličkou a pomaly prisypeme Universal mix. Vareškou alebo rukou vypracujeme pružné cesto. Zabalíme do fólie a necháme oddýchnuť, kým pripravíme plnku a omáčku k raviolám.
2. Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Pridáme na kúsky nakrájaný špenát, pretlačený cesnak a necháme orestovať. Do vychladnutej plnky primiešame nastrúhaný parmezán.
3. Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme pasírované paradajky. Necháme zovrieť a dochutíme nakrájanou bazalkou, soľou, octom a cukrom.
4. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Obe časti vyvaľkáme na tenko, aby mali rovnaký tvar aj veľkosť. Na jednu časť cesta urobíme kôpky špenátovej plnky ďalej od seba a voľné miesta medzi plnkou potrieme vodou. Na takto pripravené cesto položíme druhé cesto a hranou dlane popritláčame v medzerách cesto k sebe. Radielkom pokrájame na štvorce a kraje cesta ešte popritláčame prstami, aby nevytiekla plnka. Ravioli varíme v osolenej vode cca 8 minút. Hotové vyberieme a pomastíme olejom. Podávame poliate omáčkou.
Dobrý tip:
Kôpky plnky dávame vždy pod seba s rovnakými medzerami.