Bezlepkové domáce ravioli

  • Talianske cestovinové recepty sú jednoduché a chutné a u Slovákov obľúbené ako napr. plnené cestoviny RAVIOLI, ktoré pripraviť doma nie je žiadna veda.
Bezlepkové domáce ravioli
  • 70
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    3
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
180 g Universal mix Liana
4 PL olivový olej
2 vajcia
 
Plnka:
130 g listový špenát
70 g oravská slanina
50 g parmezán
1 strúčik cesnak 
 
Omáčka:
250 ml pasírované paradajky
cibuľa
olej
 
Ďalej potrebujeme:
soľ, bazalka, cukor, ocot na dochutenie
ryžová múka Liana na podsypanie 
olej na pomastenie hotových cestovín
 

Postup

1. Vajíčka a olej rozmiešame v miske vidličkou a pomaly prisypeme Universal mix. Vareškou alebo rukou vypracujeme pružné cesto. Zabalíme do fólie a necháme oddýchnuť, kým pripravíme plnku a omáčku k raviolám. 
 
2. Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Pridáme na kúsky nakrájaný špenát, pretlačený cesnak a necháme orestovať. Do vychladnutej plnky primiešame nastrúhaný parmezán. 
 
3. Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme pasírované paradajky. Necháme zovrieť a dochutíme nakrájanou bazalkou, soľou, octom a cukrom. 
 
4. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Obe časti vyvaľkáme na tenko, aby mali rovnaký tvar aj veľkosť. Na jednu časť cesta urobíme kôpky špenátovej plnky ďalej od seba a voľné miesta medzi plnkou potrieme vodou. Na takto pripravené cesto položíme druhé cesto a hranou dlane popritláčame v medzerách cesto k sebe. Radielkom pokrájame na štvorce a kraje cesta ešte popritláčame prstami, aby nevytiekla plnka. Ravioli varíme v osolenej vode cca 8 minút. Hotové vyberieme a pomastíme olejom. Podávame poliate omáčkou.
 
Dobrý tip:
Kôpky plnky dávame vždy pod seba s rovnakými medzerami. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

70
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.