Bezlepkové cuketovo - tekvicové krekry
Ingrediencie
Mierka hrnčeka = 250 ml
1 hrnček nastrúhaná cuketa
1 hrnček nastrúhaná tekvica
1,5 lyžičky soľ
1 hrnček nastrúhaný tvrdý syr
2 hrnčeky Universal mix Liana
1 lyžička oregano
1 lyžička údená paprika
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
100 g maslo
200 ml mlieko
1 hrnček nastrúhaná tekvica
1,5 lyžičky soľ
1 hrnček nastrúhaný tvrdý syr
2 hrnčeky Universal mix Liana
1 lyžička oregano
1 lyžička údená paprika
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
100 g maslo
200 ml mlieko
Ďalej potrebujeme:
ľanové a sezamové semienka na posypanie
Postup
1. Z Universal mix, kypriaceho prášku do pečiva, soli, nakrájaného zmäknutého masla vypracujeme drobivú hmotu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a cuketu, syr, oregano, papriku a premiešame. Prilejeme mlieko a rukou vypracujeme cesto.
2. Mokrými rukami vytvarujeme krekry a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na plechu posypeme semienkami a pečieme 15 minút pri 230°C .
Dobrý tip:
Ku krekrom môžeme podávať smotanový dip.