Bezlepkové čokoládové crinkles
- 225 g Čokoláda 70% Liana
- 60 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 2 ks vajcia
- 220 g Cake mix Liana
- 25 g kokosová múka
- 0,5 balenia Vanilínový cukor Liana
Na obaľovanie
- práškový a kryštálový cukor
1. Čokoládu nalámeme a spolu s maslom zohrejeme vo vodnom kúpeli. Necháme mierne vychladnúť.
2. Ručným mixérom vyšľaháme do peny vajcia a práškový cukor. Postupne zašľaháme rozpustenú čokoládu a pridáme vanilínový cukor.
3. V miske rozmiešame Cake mix s kokosovou múkou a postupne vareškou zamiešavame do pripravenej čokoládovej zmesi. Vypracujeme kompaktné cesto a vložíme ho do vrecka. Necháme stuhnúť v chladničke cca 3-4 hodiny, prípadne aj celú noc. Predtým ako budeme pracovať s cestom ho treba vytiahnuť z chladničky a nechať pri izbovej teplote cca 20 minút. Nie však dlhšie, aby sa netopila čokoláda.
4. Cesto uložíme do misky a pripravíme si ďalšie 2 malé nádobky. Do jednej dáme cca 2 lyžice kryštálového cukru a do druhej 2 lyžice práškového cukru. Z cesta odlomíme (je tuhšie, ale v rukách sa dá vypracovať) kus hmoty a vytvarujeme hladkú guľôčku. Guľky robíme o veľkosti orecha, nie väčšie, pri pečení sa trochu nafúknu. Crinkles najprv obalíme v kryštálovom cukre a potom v práškovom cukre.
5. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C nie dlhšie ako 13 minút. Pri dlhšom pečení ostanú vysušené.
- 225 g Čokoláda 70% Liana
- 60 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 2 ks vajcia
- 220 g Cake mix Liana
- 25 g kokosová múka
- 0,5 balenia Vanilínový cukor Liana
Na obaľovanie
- práškový a kryštálový cukor
Produkty k receptu