Bezlepkové ciabatty so sušenými paradajkami a olivami

  • Opäť niečo z talianskej kuchyne - biely chlebík ciabatta. Ak raz toto pečivo upečiete, 100% ho budete pripravovať častejšie.
pre recept na Bezlepkovú ciabattu s olivami kliknite sem.
Bezlepkové ciabatty so sušenými paradajkami a olivami
  • 80
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    2
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažná voda
1 lyžička cukor
15 g droždie
300 g Bread mix white Liana 
¾ lyžičky soľ
sušené paradajky naložené v oleji
2 lyžice olej z paradajok
150 ml voda
olivový olej na potretie
ryžová múka Liana na posypanie dosky
olivy na ozdobu

Postup

1. Pripravíme kvások; rozmiešame cukor v 100 ml vode a rozdrobíme droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások. 
 
2. Všetky suroviny spolu s kváskom z droždia dáme do kuchynského robota a necháme vypracovať cesto. Misku s cestom prikryjeme fóliou a necháme 45 minút kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. 
 
3. Pracovnú dosku jemne posypeme ryžovou múkou (stačí mala lyžička). Cesto preklopíme na dosku a premiesime naolejovanými rukami. Vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 2 časti a spravíme požadovaný tvar (guľatý alebo oválny). Ešte stále naolejovanými rukami uhladíme celý povrch a uložíme na papier na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Pred pečením ciabatty potrieme olivovým olejom a ozdobíme nakrájanými olivami. 
 
4. Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť ciabatty a na dno rúry dáme plech na záparu. Rúru s plechmi vyhrejeme na 240°C. Ciabatty aj s papierom na pečenie presunieme na vyhriaty plech do vyhriatej rúry. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút. Potom plech so záparou vyberieme a teplotu znížime na 190°C. Takto pečieme ešte 20 minút. Necháme vychladnúť na mriežke. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

80
Počet hodnotení: 5
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.