Bezlepkové chrumkavé bielkové tyčinky - Radačky
Cesto
- 150 g Cake mix Liana
- 20-30 g zmäknuté maslo
- 1 ks vajce
- 50 g cukor práškový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Bielková poleva
- 2 ks bielok
- štipka soli
- 140 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
- vlašské orechy
- džem
- Cake mix, cukor, vajce a maslo ručne vypracujeme.
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme. Postupne pridávame cukor.
- Cesto rozvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Potrieme bielkovou polevou, necháme 15-30 minút odstáť a pokrájame na tyčinky. Najjednoduchšie krájanie je horúcim radielkom.
- Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu tyčiniek ozdobíme vlašskými orechami.
- Pečieme pri 170°C 10-12 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
- Ozdobenú tyčinku s čistou spájame džemom.
Cesto
- 150 g Cake mix Liana
- 20-30 g zmäknuté maslo
- 1 ks vajce
- 50 g cukor práškový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Bielková poleva
- 2 ks bielok
- štipka soli
- 140 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
- vlašské orechy
- džem
Produkty k receptu