Bezlepkové chrumkavé bielkové tyčinky - Radačky
Cesto
- 150 g Cake mix Liana
 - 20-30 g zmäknuté maslo
 - 1 ks vajce
 - 50 g cukor práškový
 - 20 g Vanilínový cukor Liana
 
Bielková poleva
- 2 ks bielok
 - štipka soli
 - 140 g cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
 - vlašské orechy
 - džem
 
- Cake mix, cukor, vajce a maslo ručne vypracujeme.
 - Bielky so štipkou soli vyšľaháme. Postupne pridávame cukor.
 - Cesto rozvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Potrieme bielkovou polevou, necháme 15-30 minút odstáť a pokrájame na tyčinky. Najjednoduchšie krájanie je horúcim radielkom.
 - Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu tyčiniek ozdobíme vlašskými orechami.
 - Pečieme pri 170°C 10-12 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
 - Ozdobenú tyčinku s čistou spájame džemom.
 
Cesto
- 150 g Cake mix Liana
 - 20-30 g zmäknuté maslo
 - 1 ks vajce
 - 50 g cukor práškový
 - 20 g Vanilínový cukor Liana
 
Bielková poleva
- 2 ks bielok
 - štipka soli
 - 140 g cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
 - vlašské orechy
 - džem
 
Produkty k receptu