Bezlepkové celozrnné kaiserky

  • Nie nie, toto pečivo nie je z obchodu, takéto kaiserky BEZ LEPKU si dokážete upiecť aj doma.
Bezlepkové celozrnné kaiserky
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

20 g droždie
2 PL cukor kryštálový
500 ml voda
300 g Rolls mix Liana
200 g Bread mix dark Liana
7 g soľ
1 PL drvené ľanové semienka
1 PL sezamové semienka
1-2 PL zlaté ľanové semienka
1 PL slnečnicové semienka
4 PL olivový olej
 
Ďalej potrebujeme:
olivový olej
zmes ľanových semienok

Postup

1. Z droždia, cukru a 100 ml vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
 
2. Rolls mix, Bread mix dark, soľ, ľanové a sezamové semienka, pripravený kvások a zvyšnú vody miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka. Prikryté necháme 30 minút kysnúť.
 
3. Naolejovanými rukami zľahka spracujeme na naolejovanej podložke. Cesto rozdelíme na menšie časti a vytvarujeme žemličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Žemličky otlačíme v ľanových semienkach, prípadne ich nimi posypeme a naolejovanou formičkou na kaiserky v nich urobíme zárezy. 
 
4. Prikryjeme fóliou a necháme 20-30 minút kysnúť. 
 
5. Postriekame vodou a pečieme pri 230-240°C 18 minút.
 
6. Horúce kaiserky postriekame vodou a necháme vychladnúť.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.