Bezlepkové celozrnné kaiserky
Ingrediencie
20 g droždie
2 PL cukor kryštálový
500 ml voda
300 g Rolls mix Liana
200 g Bread mix dark Liana
7 g soľ
1 PL drvené ľanové semienka
1 PL sezamové semienka
1-2 PL zlaté ľanové semienka
1 PL slnečnicové semienka
4 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme:
olivový olej
zmes ľanových semienok
Postup
1. Z droždia, cukru a 100 ml vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
2. Rolls mix, Bread mix dark, soľ, ľanové a sezamové semienka, pripravený kvások a zvyšnú vody miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka. Prikryté necháme 30 minút kysnúť.
3. Naolejovanými rukami zľahka spracujeme na naolejovanej podložke. Cesto rozdelíme na menšie časti a vytvarujeme žemličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Žemličky otlačíme v ľanových semienkach, prípadne ich nimi posypeme a naolejovanou formičkou na kaiserky v nich urobíme zárezy.
4. Prikryjeme fóliou a necháme 20-30 minút kysnúť.
5. Postriekame vodou a pečieme pri 230-240°C 18 minút.
6. Horúce kaiserky postriekame vodou a necháme vychladnúť.